07:13 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Παραίτηση από τη θέση του αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών υπέβαλε ο Θέμης Σοφός, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (25/11), στον απόηχο του «πάρτι» του Δημήτρη Βερβεσού.

Δικαστική αίθουσα
© Φωτογραφία : SOOC / Alexandros Michailidis
Από τη θέση του αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) παραιτήθηκε, την Τετάρτη (25/11), ο Θέμης Σοφός στον απόηχο του «πάρτι» του προέδρου του Συλλόγου, Δημήτρη Βερβεσού.

Συγκεκριμένα, η παραίτηση του Σοφού έχει υποβληθεί εδώ και τρεις εβδομάδες, αλλά γνωστοποιήθηκε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ και στη σχετική επιστολή του επισημαίνει πως η «η εικόνα που δόθηκε την 20ή Νοεμβρίου 2020, με τη συμπεριφορά των συναδέλφων στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΑ εκθέτει δυσεπανόρθωτα το δικηγορικό σώμα».

Ο Σοφός, στη σχετική επιστολή παραίτησής του από τη θέση του αντιπροέδρου, αλλά όχι και από εκείνη του μέλους του Δ.Σ. του ΔΣΑ, επισημαίνει το εξής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Στο πλαίσιο αυτής της μακράς δημοκρατικής παράδοσης κείται πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η εικόνα που δόθηκε την 20/11/2020 με την συμπεριφορά των συναδέλφων στο γραφείο του προέδρου του ΔΣΑ εκθέτει δυσεπανόρθωτα το δικηγορικό σώμα. Η εν λόγω συμπεριφορά πρόκειται να κριθεί από τα αρμόδια δικαστικά και πειθαρχικά όργανα γι' αυτό και οποιαδήποτε αναφορά σε αυτήν κρίνεται αλυσιτελής. Η τοποθέτηση που η παρούσα ιστορική στιγμή επιτάσσει, είναι η έκφραση της ρητής και κατηγορηματικής αντίθεσης προς τις κρινόμενες συμπεριφορές και η εξωτερίκευση της αντίθεσης προς την ελληνική κοινωνία, την οποία υπηρετούμε όλοι οι δικηγόροι κατά την ενάσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος σύμφωνα με τον Κώδικα Δικηγόρων, ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης. Περαιτέρω, γνωρίζετε τις πολιτικές διαφωνίες που έχω με τον πρόεδρο του ΔΣΑ, όμως γνωρίζετε επίσης ότι όποτε διαφωνήσαμε, αυτό έγινε δημόσια, όπως επίσης δημόσια συμφωνήσαμε και συνεργασθήκαμε σε θεσμικά ζητήματα».

Ο ίδιος, σε άλλο σημείο της επιστολής παραίτησής του, σημειώνει:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η θάλασσα θέλει σεβασμό. Επειδή γνωρίζετε τις απόψεις μου ως προς την έκφραση συγγνώμης, σας δηλώνω ότι από τη στιγμή που ο πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη, αυτή πρέπει να γίνει δεκτή ως ειλικρινής. Η δήλωση συγγνώμης είναι μια έντιμη πράξη. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας ενημερώνω ότι έχω θέσει -ήδη προ τριών εβδομάδων- στη διάθεση του προέδρου την παραίτησή μου από τη θέση του αντιπροέδρου του ΔΣΑ, θεωρώντας ότι έχει κλείσει ένας κύκλος ιδιαίτερα παραγωγικής συνεργασίας και προσφοράς στο δικηγορικό σώμα, παραδίδοντας δικηγορικά γραφεία σε λειτουργία, διαρκή προσπάθεια βελτίωσης των όρων λειτουργίας των δικαστηρίων και αδιάκοπη προσπάθεια επιστημονικής κατάρτισης, επιμόρφωσης και εξειδίκευσης των δικηγόρων».

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη εβδομάδα προκλήθηκε σάλος μετά την ανάρτηση φωτογραφιών στα social media από τον εορτασμό των γενεθλίων του Βερβεσού, παρουσία αρκετών ατόμων.

​Ο ίδιος σχολιάζοντας το περιστατικό ανέφερε πως παριστάμενοι ήταν συγγενείς του και εργαζόμενοι στο γραφείο του, που του ευχήθηκαν στον Σύλλογο και τόνισε πως στο γραφείο του είχε μηχανήματα αποστείρωσης του αέρα ενώ, μεταξύ των παρευρισκόμενων, ήταν ο γιος του και δύο ανιψιές του καθώς και συνεργάτες με τους οποίους έχει καθημερινή επικοινωνία.

Tags:
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, δικηγόρος, Δημήτρης Βερβεσός, παραίτηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK