19:11 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2438)
0 11
Βρείτε μας

Για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας στη Δράμα με την επιδημιολογική έξαρση του κορονοϊού μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος.

Για την δυσμενή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο σύστημα υγείας της Δράμας λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού μίλησε στο MEGA ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Παπαδόπουλος, σημειώνοντας «μπαίνει μπροστά» προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαδόπουλος είπε σε σχετική ερώτηση για τον λόγο που «έμεινε» το νοσοκομείο από φιάλες οξυγόνου ότι το σύστημα έφτασε στα όρια του καθώς οι νοσηλείες ξεπέρασαν κάθε δεδομένο.

Όπως σημείωσε, «σήμερα θα τελειώσει το μαρτύριο» καθώς θα γίνει προμήθεια από το εξωτερικό 65 φιαλών, «μικρών και μεγάλων για την κάλυψη αναγκών».

Σημειώνεται ότι χθες (25/11), σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, καταγράφηκαν ακόμη 59 κρούσματα του νέου ιού στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Νσοκομείο Δράμας: Δεν υπάρχει «κανένα απολύτως πρόβλημα» με το οξυγόνο

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας διαψεύδει τα όσα είχε γίνει γνωστά νωρίτερα σήμερα περί έλλειψης οξυγόνου.

Ωστόσο, η διοικήτρια του νοσοκομείο επισημαίνει, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ πως δεν υπάρχει «κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε με την απαραίτητη παροχή οξυγόνου σε Κλινική COVID. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο νοσοκομείο μας έχουν την απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική φροντίδα».

Όπως εξηγεί το νοσοκομείο θα προβεί στην «αύξηση της παροχής οξυγόνου του υποσταθμού από 14-18m3/h σε 2*25m3/h στην Κλινική COVID 2, προκειμένου να υπάρχει ενίσχυση της υφιστάμενης παροχής».

Όσο για την προμήθεια των νέων φιαλών, εξηγεί πως τις «προμηθευόμαστε προκειμένου να παρασχεθεί οξυγόνο στους νοσηλευόμενους για το χρονικό διάστημα της μίας ώρας που θα χρειαστεί για την αναβάθμιση του υποσταθμού».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2438)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, νοσοκομεία, νοσοκομείο, οξυγόνο, Δράμα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK