13:46 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1141)
0 01
Βρείτε μας

«Το άνοιγμα των σχολείων διεθνώς αποτελεί προτεραιότητα» σημείωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Για μία «διαφαινόμενη επιπέδωση» των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κορονοϊού κάνει λόγο ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος δεν παρατηρεί την ίδια τάση και στην περιφέρεια.

«Διαφαίνεται επιπέδωση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όχι όμως στην περιφέρεια» είπε, χαρακτηριστικά, στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας, όμως πως «τα κρούσματα παραμένουν πολλά». 

Μεγάλη προσοχή στα σχολεία

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, δήλωσε πως «απαιτείται μεγάλη προσοχή, με την έννοια ότι τα παιδιά και οι γονείς ταλαιπωρούνται εκτός σχολείου».

Έκρινε το άνοιγμά τους ως κάτι πολύ σημαντικό, ενώ σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται έξω από σχολικά ιδρύματα σημείωσε πως «είναι κάτι που μπορεί να ρυθμιστεί».

 «Το άνοιγμα των σχολείων διεθνώς αποτελεί προτεραιότητα» επέμεινε.

Όσον αφορά στις γιορτές, επεσήμανε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι «λίγο πιο κλειστά» και τόνισε πως «δεν θα ήταν σκόπιμο να διοργανώνονται γιορτές και ρεβεγιόν, ούτε να ανακατεύονται άνθρωποι που δεν είναι κοντά». 

Το άνοιγμα της αγοράς

Στάθηκε, ιδιαιτέρως, στο άνοιγμα της αγοράς μετά την άρση του lockdown, σημειώνοντας:

«Δεν έχει νόημα να πάει κάποιος να στριμώχνεται έξω από κάποιο κατάστημα, ο καθένας πρέπει να προσέξει τον εαυτό του».

Σε ερώτηση για το άνοιγμα των εκκλησιών δήλωσε πως «τα πάντα θα ανοίξουν με τον ίδιο τρόπο, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο ιός υπάρχει».

«Ο συνωστισμός είναι επικίνδυνος» προειδοποίησε.
Θέμα:
Lockdown (1141)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK