08:01 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2515)
0 02
Βρείτε μας

Για την πίεση που υφίσταται το σύστημα υγείας λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού μίλησε η διευθύντρια της έβδομης Πνευμονολογικής κλινικής του «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα τονίζοντας τη σημασία της τήρησης των μέτρων προστασίας.

Για την κατάσταση του συστήματος υγείας, το οποίο πιέζεται λόγω της έκρηξης κρουσμάτων κορονοϊού, μίλησε η διευθύντρια της έβδομης Πνευμονολογικής κλινικής του «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, σημειώνοντας πως οι συνθήκες ιδίως για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι δύσκολες.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο «Σωτηρία» ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια σε κοινές κλίνες και κάποια στις μονάδες. Σε κάθε περίπτωση, πρόταξε την ανάγκη ορθής τήρησης των μέτρων προστασίας προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο χρονικό διάστημα που παραμένουν συνήθως οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ισχυριζόμενη πως αυτό είναι σίγουρα πάνω από μια εβδομάδα ενώ υπάρχουν και άνθρωποι που παραμένουν στις μονάδες έως και δύο με τρεις μήνες.

Σχετικά με την άρση του lockdown υπογράμμισε πως αυτό θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι συνεχίζουμε να μετακινούμαστε με προσοχή, φορώντας μάσκες και γενικά τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

«Ούτε συναδέλφους στην δουλειά ούτε φίλους μπορούμε να δούμε χωρίς μέτρα. [...] Το κυριότερο είναι να σταματήσει η διαμόλυνση στην κοινότητα».

Καταληκτικά, σε ερώτηση για τα συμπληρώματα διατροφής και την αξία τους για τον οργανισμό εκτίμησε πως μπορεί να βοηθήσουν γενικά στην ενίσχυση του όπως επίσης η σωστή διατροφή και τα πολλά υγρά. Ωστόσο, υπενθύμισε πως άνθρωποι με εξαιρετικά καλό ανοσοποιητικό σύστημα κόλλησαν τον ιό καθώς δεν ήταν σχολαστικοί στα μέτρα προστασίας.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2515)
Tags:
μέτρα προστασίας, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK