20:17 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1165)
0 01
Βρείτε μας

Επιφυλακτικός ως προς τη χαλάρωση των μέτρων από την 7η Δεκεμβρίου εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Επιφυλακτικός ως προς τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού από την 7η Δεκεμβρίου εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Εξαδάκτυλος «Τα νούμερα δεν δείχνουν να τείνουν ώστε την 7η Δεκεμβρίου να πάμε με πολύ μεγάλη άνεση στο άνοιγμα», συμπληρώνοντας πως όσον αφορά στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών «Θα έπρεπε να δούμε διψήφιο αριθμό στους διασωληνωμένους για να χαλαρώσουμε κάπως τα μέτρα».

Ο κίνδυνος για την αντιμετώπιση άλλων παθήσεων

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου παράλληλα, αφού παρέθεσε ορισμένα στατιστικά που αφορούν στον αριθμό των ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι εξαιτίας του κορονοϊού, προειδοποίησε για τον κίνδυνο από τις άλλες παθήσεις.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που είναι διασωληνωμένοι ξεπερνά κατά 20% τις διαθέσιμες κλίνες εντατικής ολόκληρης της χώρας πριν από ένα-δύο χρόνια, και μόνο αυτοί που είναι διασωληνωμένοι για Covid-19. Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος φοροκατακτητικά η νόσος να καταλάβει τις κλίνες που είναι διαθέσιμες για το σύνολο των ασθενειών και να βρεθούμε μπροστά σε δυσκολία αντιμετώπισης και άλλων παθήσεων, πλην της Covid,τ αν δεν αναχαιτίσουμε την Covid την ίδια» υπογράμμισε.

Η λήψη των περιοριστικών μέτρων και ο περιορισμός της μετάδοσης

Σε ερώτημα για ενδεχόμενη καθυστέρηση στη λήψη περιοριστικών μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία, ο κύριος Εξαδάκτυλος απάντησε πως «ενδεχομένως στο τέλος θα βγάλουμε το συμπέρασμα συγκρίνοντας τα δύο lockdown που εφαρμόσαμε στη χώρα, την άνοιξη και το φθινόπωρο, ότι η συνταγή της ανοίξεως που ήταν όλα γρήγορα, αποφασιστικά και σε μικρότερους αριθμούς, μπορεί να πούμε ότι αυτός ήταν καλύτερος τρόπος, πιο οικονομικός από πλευράς υγείας και πιο οικονομικός από πλευράς χρημάτων. Αυτό στο τέλος θα πρέπει να το δούμε για να το συγκρίνουμε γιατί είναι και εγχειρήματα που συμβαίνουν μια φορά στα 100 χρόνια. Μας έτυχε να τα κάνουμε σε έναν χρόνο αλλά την ίδια ασθένεια αντιμετωπίζουμε».

Όσο για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού και τα σενάρια για αυστηροποίηση των μέτρων, ο κύριος Εξαδάκτυλος επεσήμανε πως αν χρειαστεί, θα πρέπει να εφαρμοστούν ακόμα πιο αστηροί περιοισμοί και να μην προχωρήσουμε σε βιαστικά βήματα.

Όπως δήλωσε: «[..] σίγουρα αυτήν τη στιγμή είμαστε σε σημείο πάρα πολύ επικίνδυνο, βαριάς άσχημης υποτροπής αν κάνουμε βιαστικά βήματα ως προς το άνοιγμα».
Θέμα:
Lockdown (1165)
Tags:
πανδημία, ΑΝΤ1, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, κρούσματα, ασθενείς, διασωληνωμένοι, COVID-19, κορονοϊός, lockdown, μέτρα προστασίας, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK