14:29 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2488)
0 26
Βρείτε μας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε επισκέψεις σε νοσηλευτικά ιδρύματα στη Θεσσαλονίκης, στέλοντας νέο μήνυμα για την κρισιμότητα των ημερών.

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επισκέψεις σε νοσηλευτικά ιδρύματα στην πόλη.

Ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός από μέλη της διοίκησης και του προσωπικού του νοσοκομείου, που αντέχει παρά την ασφυκτική πίεση που δέχεται από τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού.

Κατά την έλευση του ενημερώθηκε, από κάθε έναν από τους συνομιλητές του, σχετικά με την εικόνα που διαμορφώνεται, ενώ έλαβε και διάφορα «δώρα».

Μεταξύ αυτών ένα χειροτέχνημα που ετοίμασαν τα παιδιά της παιδοψυχιατρικής κλινικής.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε για το δώρο και συνεχάρη τους υγειονομικούς για τη δουλειά που προσφέρουν, λέγοντας: «Κάνετε όλοι και όλες σπουδαία δουλειά, είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι, η ελληνική κοινωνία στέκεται με σεβασμό απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».

O πρωθυπουργός στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης
© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Dimitris Papamitsos
O πρωθυπουργός στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

«Δεν είμαστε εδώ για να ωραιοποιήσουμε καμία κατάσταση» τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως η «Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται».

Όπως τόνισε, πραγματοποιεί την επίσκεψη για να αποκτήσει μία προσωπική εικόνα της κατάστασης, για «να μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας».

«Όταν ξεπεράσουμε την κρίση, το σύστημα Υγείας θα είναι πιο ισχυρό», είπε και επεσήμανε πως όταν «τελειώσει η περιπέτεια θα οικοδομήσουμε το νέο σύστημα Υγείας, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα».

«Εχουμε ήδη τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο, ειδικά εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι και όλοι οι συμπολίτες μας θα καταλάβουν και ως ένδειξη σεβασμού προς εσάς, πάνω από όλα, που δίνετε αυτό τον αγώνα 24 ώρες το 24ωρο όλοι να προσέξουμε για να περάσουμε στην άλλη όχθη του ποταμού με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες».
Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης
© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Dimitris Papamitsos
Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, επαναλαμβάνοντας πως θα διατεθεί δωρεάν στους πολίτες.

«Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι δωρεάν από την Πολιτεία, δεν θα είναι υποχρεωτικό αλλά στηριζόμαστε στην κοινή λογική των συμπολιτών μας, κυρίως στις συμβουλές που θα δώσουν πάνω απ' όλα οι γιατροί, οι ειδικοί για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό από τον Ιανουάριο που θα ξεκινήσει και το μεγάλο εμβολιαστικό πρόγραμμα».

Τέλος, ο πρωθυπουργός, ευχαρίστησε το προσωπικό του Ιπποκράτειου δηλώνοντας ότι γνωρίζει τι έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι επόμενες στάσεις του

Μετά την επίσκεψη στο Ιπποκράτειο, ο πρωθυπουργός μετέβη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, έξω από το οποίο διοργανώθηκε διαμαρτυρία από μέλη των Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης.

Ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού ήταν η Πυλαία, όπου επισκέφθηκε τον θάλαμο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, ο οποίος εκσυγχρονίστηκε και λειτουργεί με νέα μορφή εδώ και 10 περίπου μέρες. Από το νέο θάλαμο επιχειρήσεων, χειριστές μπορούν να βλέπουν ζωντανά όλες τις μονάδες ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε μέσα από τον ασύρματο του ΕΚΑΒ σε όλα τα πληρώματα που βρίσκονταν σε βάρδια σε Αθήνα, Λάρισα, Καβάλα, Γιάννενα και σε όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία
© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Dimitris Papamitsos
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία

Στο μήνυμα του στο προσωπικό του ΕΚΑΒ ο πρωθυπουργός είπε: «Γνωρίζετε καλά ότι ο ρόλος σας είναι απολύτως κρίσιμος. Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σήμερα ουσιαστικά ως μία μεγάλη υγειονομική περιφέρεια και η ασφαλείς και γρήγορες διακομιδές των ασθενών προς τα νοσοκομεία που πρέπει να τους περιθάλψουν είναι απολύτως καθοριστική, προκειμένου να μπορούμε όλοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ, να ξέρετε ότι απολαμβάνετε της αγάπης, της εμπιστοσύνης της ελληνικής κοινωνίας. Και να γνωρίζετε -όπως πιστεύω το έχουμε αποδείξει- ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στο ΕΚΑΒ, δίπλα στους διασώστες, στους γιατρούς, τους οδηγούς, σε όλες και σε όλους που αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τους εαυτούς τους και είναι ένα πολύ σημαντικό γρανάζι σε αυτή τη μεγάλη συλλογική εθνική προσπάθεια την οποία κάνουμε, για να πολεμήσουμε αυτή την πρωτοφανή πανδημία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία
© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Dimitris Papamitsos
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία

Τελευταία του στάση ήταν το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να συνομιλήσει με το προσωπικό τους.

Λίγο πριν από τις 12:00 έφτασε στο Υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης όπου θα λάβει χώρα ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η άφιξη του Μητσοτάκη στο Υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης
© Sputnik
Η άφιξη του Μητσοτάκη στο Υφυπουργείο Μακεδονίας και Θράκης
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2488)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, Θεσσαλονίκη, Κυριάκος Μητσοτάκης, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK