03:07 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2466)
0 04
Βρείτε μας

Νέο μήνυμα για συνέχιση του lockdown για όσο διάστημα δεν υποχωρούν τα κρούσματα κορονοϊού έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επανέλαβε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το αίτημα που έκανε στον πρωθυπουργό να μην αρθεί το lockdown στην περιοχή με τα παρόντα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε το lockdown», είπε στον ΣΚΑΪ αναφερόμενος στην εικόνα στην περιοχή. 

Όπως επεσήμανε, η χθεσινή εισήγηση του στον πρωθυπουργό ήταν να μην ανοίξει τίποτα αν οι δείκτες δεν δείχνουν μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου. 

Το φορτίο παραμένει πολύ υψηλό στους δήμους γύρω από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Πυλαία, Χορτιάτη, Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο. 

Έκανε λόγο για βασανιστικούς ρυθμούς μείωσης των κρουσμάτων και ζήτησε να μην ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως τα σχολικά ιδρύματα δεν πρέπει να ανοίξουν για κανένα λόγο μέσα στον επόμενο μήνα, ενώ για το λιανεμπόριο εκτίμησε πως ενδέχεται να μπορέσει να ανοίξει για ορισμένες μέρες, αλλά με περιορισμούς.

Οι όποιες αποφάσεις για άρση των μέτρων θα βασιστούν στα επιδημιολογικά δεδομένα, είπε και κατέληξε προειδοποιώντας πως αν κάτι δεν πάει καλά θα έχουμε αναζωπύρωση στις αρχές Δεκεμβρίου. 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2466)
Tags:
νεκροί, κρούσματα, κρούσμα, lockdown, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK