07:17 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1115)
0 0 0
Βρείτε μας

O καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης μίλησε για τους κινδύνους που κρύβει η διασπορά του κορονοϊού.

Αυστηρό μήνυμα ως προς την τήρηση των μέτρων στέλνει ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. 

«Δεν υπάρχει δικαιολογία μετά από τόση ενημέρωση που έχει υπάρξει γύρω από τον κορονοϊό να μην τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» δήλωσε ο κ. Δερμιτζάκης, μιλώντας στο MEGA.

Ο ίδιος τόνισε πως στις μικρές κοινωνίες, ενδεχόμενη διασπορά δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. 

«Δεν χρειάζεται να φτάσει κάποιος συγγενής ή φίλος στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί, προκειμένου να πιστέψουμε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά και να πράξουμε αναλόγως» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας την μικρή μείωση που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στα κρούσματα και για το σενάριο ανοίγματος της αγοράς ενόψει Χριστουγέννων,  ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε πως αν και πρόκειται για μία σημαντική μείωση, οι επόμενες μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

«Οι επόμενες 10 μέρες είναι περίοδος αναμονής. Οι πρώτες μέρες είναι πάντα με μικρότερο ρυθμό μείωσης, ενώ όσο περνάνε οι μέρες στο lockdown, ο ρυθμός αυτός θα επιταχύνεται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης.

Παράλληλα, εκτίμησε πως το άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου μπορεί να γίνει μόνο εφόσον εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα, αφού υπάρχει κίνδυνος για αυξημένη δυνατότητα μετάδοσης.

Ακόμα, σημείωσε πως εάν η μείωση των κρουσμάτων επιταχυνθεί γύρω στις 15 Δεκεμβρίου ή και νωρίτερα μπορεί να είμαστε γύρω στα 500 ή και λιγότερα κρούσματα.

«Θεωρώ ότι στις 15 Δεκεμβρίου θα είμαστε γύρω στα 500 κρούσματα ή και λιγότερα. Αν είμαστε εκεί, δεν υπάρχει λόγος να μην ανοίξουν τα μαγαζιά» ανέφερε.

Τέλος, κληθείς να εκτιμήσει την πιθανότητα ενός τρίτου κύματος, ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε πως αυτό εξαρτάται από τη συμπεριφορά των πολιτών και σημείωσε πως εάν η κοινωνία συμμορφωθεί απέναντι στα μέτρα προστασίας, δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε.

Θέμα:
Lockdown (1115)
Tags:
λιανικό εμπόριο, εστίαση, πανδημία, lockdown, κορονοϊός, κρούσματα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK