07:27 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1089)
0 02
Βρείτε μας

Υπέρ της άρσης του lockdown σε δύο ταχύτητες τάχθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου, τάχθηκε υπέρ της άρσης των μέτρων για τον κορονοϊό σε δύο ταχύτητες.

Όπως δήλωσε, είναι «άδικο για κάποιες περιοχές να είναι οριζόντια τα μέτρα» και αναφέρθηκε, ειδικά, στα Ιωάννινα, όπου οι κάτοικοι τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα. Διευκρίνισε, ωστόσο, πως η τελική απόφαση θα είναι «πολιτική».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, πρέπει να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, ωστόσο δεν έχει ληφθεί, ακόμη, καμία απόφαση. 

Αυτές τις μέρες η Επιτροπή των Ειδικών θα συνεδριάζει κάθε μέρα ώστε να καταλήξει στον «χάρτη» του ανοίγματος, ενημέρωσε η ίδια, σημειώνοντας πως «μέχρι μέσα της εβδομάδας θα έχει δημιουργηθεί η αίσθηση του χάρτη, δηλαδή τι θα ανοίξει και πότε και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις».

Άνοιγμα σχολείων

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, δήλωσε πως πρέπει να ανοίξουν τα Δημοτικά επεσήμανε, ωστόσο, πως η Επιτροπή θα εξετάσει τα δεδομένα όσον αφορά στα κρούσματα πριν από το κλείσιμό τους.

Μετακινήσεις από νομό σε νομό

«Οι μελέτες δείχνουν ότι κάποια οριζόντια μέτρα είναι αποτελεσματικά στη μείωση της διασποράς του ιού» συνέχισε αναφερόμενη στον περιορισμό των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

«Ακόμα κι αν ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, οι πολίτες δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Πήραμε το μάθημά μας».
Θέμα:
Lockdown (1089)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, Βάνα Παπαευαγγέλου, lockdown, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK