07:00 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Επικριτική για τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται ως προς τα τεστ κορονοϊού εμφανίστηκε η Αθηνά Λινού, κάνοντας λόγος περί ανακρίβειας.

Για ανισότητα όσον αφορά στα τεστ για τον κορονοϊό μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, αναφερόμενη στο πλαφόν που ορίστηκε στην τιμή τους.

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η κα Λινού σημείωσε «πως και στα τεστ προστέθηκαν δύο πράγματα. Ανισότητα γιατί τεστ μπορούσαν να κάνουν μόνο όσοι μπορούσαν να έχουν τα χρήματα, κάτι που συνεχίζεται και σήμερα, και ανακρίβεια».

Εξηγώντας τα περί ανακρίβειας ανέφερε πως μετράμε τα κρούσματα «σε μία κοινωνικοοικονομική ομάδα και για τους υπόλοιπους δεν ξέρουμε τίποτα». 

«Δεν με πείθει εμένα αν είχαν προβλήματα στα ένα ή στα δύο αρχεία. Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε στοιχεία. Δεν έχουν υπάρξει μελέτες που να εκφράζουν όλο τον πληθυσμό, να είναι σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού» συνέχει για να συμπληρώσει:

«Ντρέπομαι που το λέω, είναι τρελό να έχουμε τις καλύτερες δυνατότητες για μελέτες πολιτικές και να μην έχουμε, αντίστοιχα, ένα δείγμα τη βδομάδα, δύο τη βδομάδα, για να ξέρουμε τι γίνεται στην κοινότητα. Γι’ αυτό έχουμε τόσα πολλά σοβαρά κρούσματα και πίεση στο σύστημα υγείας. Εάν το ξέραμε αυτό πριν τρεις μήνες, μπορεί να μην είχαμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την πανδημία, αλλά θα ήμασταν περισσότερο προετοιμασμένοι».

Καταλήγοντας επί του θέματος συμπέρανε ότι «εκεί είναι το πρόβλημα και συνεχίζει να είναι το πρόβλημα». 

«Όλο αυτό δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο. Αν δεν διορθωθεί άμεσα η δυνατότητα να έχουμε διαφάνεια και πραγματικά τεστ, δεν θα μπορέσει κανείς να συμβουλεύσει την κατάσταση, δεν θα μπορέσουμε να συμβουλεύσουμε κανέναν».

Οι δηλώσεις της κα Λινού έρχονται μετά τα δημοσιεύματα δύο κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, ωστόσο οι πληροφορίες διαψεύστηκαν από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον Στέλιο Πέτσα, ο οποίος έκανε λόγο για fake news.

 

 

Tags:
ΕΟΔΥ, κρούσματα, κρούσμα, Αθηνά Λινού
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK