13:51 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2508)
0 02
Βρείτε μας

Έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας, τόνισε η κα Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας πως η επιστροφή στις προηγούμενες δραστηριότητές μας δεν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή.

Τα νέα δεδομένα για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα ανέφερε το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου

Όπως τόνισε η ίδια, η πίεση στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζεται

Πρόσθεσε πως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν τηρήθηκαν από όλους, κάτι που φαίνεται από την κινητικότητα στους δρόμους. 

Η ίδια έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού, σε ένδειξη σεβασμού σε όσους ανθρώπους έχασαν τη ζωή τους, αλλά και όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν. 

Έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας, τόνισε η ίδια, προσθέτοντας πως θα ήταν ιδανικό αν η σταδιακή άρση των μέτρων συνοδευόταν από αλλαγή στη συμπεριφορά μας.

Η επιστροφή στις προηγούμενες δραστηριότητές μας δεν είναι εφικτή αυτή τη στιγμή και είναι εκτός πραγματικότητας η κοινωνική ζωή όπως την ξέραμε, σημείωσε επιπλέον.

Μαγιορκίνης: Σαφείς ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων ανέφερε, μεταξύ άλλων, από την πλευρά του ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο ίδιος έκανε λόγω για μείωση κρουσμάτων στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, τόσο σε Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη, με τον ρυθμό αναπαραγωγής να έχει πέσει δραματικά κάτω από το 1.

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης, στα βόρεια της χώρας, το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό - και ειδικότερα στις περιφέρειες Πιερίας, Δράμας, Σερρών και Πέλλας.

Ουσιαστική μείωση, υπό φυσιολογικές συνθήκες, αναμένουμε προς το τέλος αυτής και αρχές της επόμενης εβδομάδας, σημείωσε ο ίδιος.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2508)
Tags:
κρούσματα, Γκίκας Μαγιορκίνης, Βάνα Παπαευαγγέλου, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK