20:23 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1165)
0 04
Βρείτε μας

Ως κρίσιμη χαρακτηρίζεται η εβδομάδα όσον αφορά το ενδεχόμενο άρσης ορισμένων περιοριστικών μέτρων με την λοιμωξιολόγο Ελένη Γιαμαρέλλου να σημειώνει πως τα επιδημιολογικά δεδομένα ως το τέλος της εβδομάδας θα κρίνουν και την άρση του lockdown.

H λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής  για τον κορονοϊό Ελένη Γιαμαρέλλου εκτίμησε μιλώντας στο MEGA ανάλογα με τα επιδημιολογικά αποτελέσματα ως το τέλος της εβδομάδας ή την αρχή της επόμενης θα κριθεί και το ενδεχόμενο άρσης του lockdown.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι «είναι νωρίς» να συζητάμε για μερική χαλάρωση των μέτρων στο τέλος της εβδομάδας υπογραμμίζοντας ότι την απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα των σχολείων ιδιαίτερα όσον αφορά την ψυχολογία των παιδιών.

«Τα παιδιά μαθαίνουν στην τηλεκπαίδευση, όμως το ψυχολογικό τους υπόστρωμα διαταράσσεται σιγά – σιγά. Μιλάμε για τα παιδιά του δημοτικού, η επιστροφή στο σχολείο θα τα βοηθήσει» είπε η ειδικός.

Παράλληλα, κάλεσε σε υπομονή με πιστή τήρηση των μέτρων τόσο πριν όσο και μετά την ενδεχόμενη έλευση ενός εμβολίου.

Καταληκτικά σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα περί παραποιημένων στοιχείων που έχουν στα χέρια τους οι λοιμωξιολόγοι που απαρτίζουν την επιτροπή του ΕΟΔΥ υπογράμμισε πως «έχουμε αρτιότητα στα στοιχεία μας».

Θέμα:
Lockdown (1165)
Tags:
lockdown, COVID-19, ΕΟΔΥ, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK