14:47 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2508)
0 21
Βρείτε μας

Στον απόηχο του σάλου που προκάλεσαν δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο περί παράλληλου συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Παναγιώτης Αρκουμανέας συμμετείχε στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Δριμεία κριτική για τα «απαράδεκτα και κακόβουλα» δημοσιεύματα άσκησε ο επικεφαλής του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ξεκαθάρισε σε αυστηρό τόνο ότι υπάρχει ένα και μοναδικό μητρώο καταγραφής κρουσμάτων COVID.

Ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα «απαξιώνουν την εργασία εκατοντάδων επιστημόνων, αμφισβητούν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ και της χώρας». 

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα στοιχεία συλλέγονται και επεξεργάζονται προκειμένου κάθε μέρα να υπάρχουν τα δεδομένα και να δίνουμε πιο ειδικά στοιχεία, προκειμένου να έχουμε μία καλή εικόνα για την πανδημία».

Κάνοντας αναφορά στα περί μυστικών συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες σημείωσε ενδεικτικά ότι:

«Φαντάζομαι ότι εννοούν τη σύμβαση στις 2 Ιουνίου 2020 που έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα συμβάντων των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ. Και εκείνου καταχωρούν τα δεδομένα στο μοναδικό αρχείο που υπάρχει για τους ασθενείς COVID-19».

Διεμήνυσε ότι τέτοια δημοσιεύματα βλάπτουν την κοινή προσπάθεια σε μία κρίσιμη περίοδο. 

Υπενθυμίζεται ότι, στα επίμαχα δημοσιεύματα αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι υπήρξε ένα παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων, το οποίο λειτουργούσε από τον ΕΟΔΥ, που προσπαθούσε να φτιάξει ένα δικό του Μητρώο. Όπως ανέφεραν η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» και το «Βήμα της Κυριακής» να δημιουργείται μία σύγχυση γύρω από την πραγματική εικόνα καθώς τα τελικά αποτελέσματα προέκυπταν από συρραφή των στοιχείων των δύο πηγών. 

Σημειώνεται ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία ανατέθηκε στον επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκο Ορνεράκη που θα μελετήσει τα δημοσιεύματα και θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών. 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2508)
Tags:
κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός, ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK