13:42 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2508)
0 03
Βρείτε μας

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς σημειώνοντας ότι το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει διαφοροποίηση από περιοχή σε περιοχή.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έκανε λόγο για τις 18 περιοχές στις οποίες το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ψηλά σημειώνοντας τη διαφοροποίηση της έξαρσης της επιδημίας από περιοχή σε περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα στις πιο επιβαρυμένες περιοχές ανήκουν οι εξής περιφερειακές ενότητες: Πέλλα, Δράμα, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη, Πιερία, Φλώρινα, Ημαθία, Λάρισα, Κιλκίς, Ξάνθη, Χαλκιδική, Μαγνησία, Καρδίτσα, Καβάλα, Τρίκαλα, Έβρος, Σέρρες και Ροδόπη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι ιδιαίτερη ανησυχία του σχετικά με την κατάσταση στην Πιερία, καθώς εκεί το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται. Βέβαια, σύμφωνα με τον υφυπουργό, «αυτό δε σημαίνει πως στις υπόλοιπες περιοχές χαλαρώνουμε».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «οι μηχανισμοί παραμένουν σε επιφυλακή» με ελέγχους σχετικά με τα μέτρα προστασίας. Φέτος, σύμφωνα με τον ίδιο «οι γιορτές θα είναι διαφορετικές» καλώντας παράλληλα σε ευχές μέσω τηλεφώνου.

Καταληκτικά, σχετικά με δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για παράδοση παραποιημένων στοιχείων από τον ΕΟΔΥ σχετικά με τη διασπορά του ιού, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για «δύσκολες στιγμές» που απαιτούν «σοβαρότητα». Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι «αδιαφορούμε για αυτά τα δημοσιεύματα» εκτιμώντας «πολιτική στόχευση».

Αισθητή μείωση κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Κάτω από 300 είναι τα ημερήσια κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως ανακοίνωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου

Ειδικότερα, στην Αττική καταγράφηκαν 255 νέα κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 213, ενώ στη Λάρισα τα κρούσματα σήμερα ανήλθαν σε 49. Σημειώνεται ότι, σήμερα ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 1.044 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 600 ασθενείς. 

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, ο ρυθμός μείωσης δείχνει ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν τηρήθηκαν από όλους, κάτι που φαίνεται από την κινητικότητα στους δρόμους. 

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2508)
Tags:
lockdown, μάσκα, μέτρα προστασίας, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, ΕΟΔΥ, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK