14:53 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Για τη μεγάλη σημασία που έχει τόσο ο αριθμητής των κρουσμάτων που ανακοινώνονται, όσο και ο παρονομαστής, που δείχνει πόσα τεστ γίνονται στη χώρα μίλησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Για τη σαφή αλληλεπίδραση ανάμεσα στα συνολικά τεστ και την καταγραφή των κρουσμάτων μίλησε στο MEGA ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 

Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε ότι σημασία έχει τόσο ο αριθμητής των κρουσμάτων που ανακοινώνονται όσο και ο παρονομαστής, που δείχνει πόσα τεστ γίνονται στην επικράτεια.

«Αν μειώνουμε τον παρονομαστή για να μειώσουμε τον αριθμητή δεν πετυχαίνουμε πάρα πολλά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Παράλληλα, ωστόσο, πρόσθεσε πως μπορούν να βγουν συμπεράσματα και από το αν εξετάζονται μόνο άτομα με συμπτώματα.

Σε ό,τι αφορά τα εμβόλιο για τον ιό, ο κ. Εξαδάκτυλος ισχυρίστηκε όχι μόνο ότι θα είναι από τους πρώτους που θα το κάνουν, αλλά θα το κάνει και όλη η οικογένειά του.

Όπως είπε, τα εμβόλια «έχουν εξαφανίσει ασθένειες μάστιγες» προσθέτοντας πως «τα συγκεκριμένα εμβόλια έχουν αναπτυχθεί πολύ γρήγορα» χωρίς ωστόσο να κάνουν περικοπές στην ποιότητα και ασφάλειά τους.

«Είναι πολύ ασφαλέστερο να κάνει κάποιος το εμβόλιο, από το να μην το κάνει» κατέληξε ο ειδικός.
Tags:
PCR τεστ, ΕΟΔΥ, τεστ, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK