06:40 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1086)
0 0 0
Βρείτε μας

Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις του καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Δύσκολα θα πέσουν τα κρούσματα στα 500 στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη, καθηγητή Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.

Ο καθηγητής που μίλησε στο MEGA, εκτίμησε ότι με βάση την πορεία της πανδημίας έως τώρα είναι αδύνατο να φτάσουμε τον στόχο των 500 κρουσμάτων που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

«Αν αυτός είναι ο στόχος, πρέπει να περιμένουμε άλλες περίπου 15 ημέρες μετά τις 21 του μήνα» τόνισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι είναι επικίνδυνο να «ανοίξει» η χώρα την επόμενη εβδομάδα, αλλά άφησε ανοιχτό ένα μικρό ενδεχόμενο για προσεκτικό άνοιγμα κάποιων επιχειρήσεων την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα.

Επισήμανε δε πως δεν θα κάνουμε ρεβεγιόν Χριστουγέννων όπως τις προηγούμενες χρονιές και θα πρέπει να ξεχάσουμε γιορτές σε μαγαζιά.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία ιχνηλάτησης, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο το οποίο δεν θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιείται.

«Η προσπάθεια να κάνει κανείς από τη μια μεριά αντιπροσωπευτική δειγματοληψία και από την άλλη πιο στοχευμένα τεστ έτσι ώστε να χτυπήσει περιοχές που μπαίνουν το "κόκκινο", θα είναι ένα ακόμη όφελος» τόνισε.
Θέμα:
Lockdown (1086)
Tags:
lockdown, οικονομία, Ελλάδα, πανδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK