15:16 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1142)
0 10
Βρείτε μας

Για καθυστέρηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να λάβει απόφαση σχετικά με την έγκριση του εμβολίου κατά του κορονοϊού μιλά ο Ηλίας Μόσιαλος, ζητώντας την παρέμβαση και της ελληνικής πλευράς.

Τα ερωτήματά του σχετικά με τον χρόνο, κατά τον οποίο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμένεται να αποφασίσει για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, θέτει ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο ίδιος, συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook, διερωτάται γιατί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων καθυστερεί να συνεδριάσει για τη λήψη απόφασης σε σχέση με τα εμβόλια κατά του κορονοϊού, παρατηρώντας ότι «είμαστε σε πανδημία, δεν είμαστε σε κανονικές συνθήκες». Μάλιστα, ο κ. Μόσιαλος ζητά την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι στις 29 Δεκεμβρίου θα διεξάγει συνεδρίαση, προκειμένου να εξέτασει εάν τα δεδομένα που υπάρχουν για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι επαρκή, ούτως ώστε να μπορέσουν να λάβουν έγκριση. 

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου στο Facebook:

«Ο οργανισμός για την έγκριση φαρμάκων και προϊόντων βιοϊατρικής τεχνολογίας της Αγγλίας (MHRA) έδωσε έγκριση στο εμβόλιο των Pfizer-BioNTech. O οργανισμός φαρμάκων και τροφίμων των ΗΠΑ (FDA) θα συνεδριάσει για να αποφασίσει στις 10 Δεκεμβρίου.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.

Προκύπτουν δύο σημαντικά ερωτήματα:

1. Γιατί ο EMA δεν μπορεί να ορίσει την συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής λίγες μόνο ημέρες μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής του FDA; Κανονικά θα μπορούσε και νωρίτερα. Οι Άγγλοι, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι θα εξετάσουν τα ίδια ακριβώς στοιχεία.

2. Γιατί δεν ορίζουν μια σαφή ημερομηνία; Είμαστε σε πανδημία, δεν είμαστε σε κανονικές συνθήκες.

Νομίζω η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει άμεσα παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αν έχει συγκεκριμένο λόγο ο ΕΜΑ για την καθυστέρηση τότε να τον ανακοινώσει.

Αν ο λόγος είναι επιστημονικός όλοι θα κατανοήσουμε γιατί θέλουν να συνεδριάσουν αργότερα. Αν δεν είναι τότε πρέπει να επέμβει άμεσα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1142)
Tags:
πανδημία, Ηλίας Μόσιαλος, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK