14:49 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2490)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Νικόλαος Καπραβέλος, χαρακτήρισε ξεπερασμένη την τακτική που εφαρμόζεται για τον περιορισμό της μετάδοσης και τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για κανένα άνοιγμα σε καμία περιοχή είτε είναι στο κόκκινο, είτε στο πορτοκαλί, είτε στο πράσινο.

Την έντονη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο άμεσης άρσης του lockdown εξέφρασε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νικόλαος Καπραβέλος, περιγράφοντας την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων του κορονοϊού.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης, τόνισε ότι τα δεδομένα είναι συντριπτικά και, όπως είπε χαρακτηριστικά, οι υγειονομικοί ακούν με τρόμο τη συζήτηση για άνοιγμα δραστηριοτήτων.

«Αντί η συζήτηση να αφορά ποια περιοριστικά μέτρα θα αρθούν, θα πρέπει να συζητηθεί ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσουμε για να περιορίσουμε τη διασπορά» υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε την όλη κατάσταση «μαραθώνιο» και, όπως είπε, «δεν είναι αγώνας ταχύτητας για να ανοίξουμε 14 ή 21». Ενώ εκτίμησε ότι θα πρέπει τα περιοριστικά μέτρα να υπάρχουν έως ότου βγει το εμβόλιο.

«Σήμερα η εφημερία στο Παπανικολάου ξεκινά χωρίς να υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ. Είναι αδιανόητο. Χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό ακόμη και νέοι άνθρωποι ενώ είναι μεγάλη η κόπωση του προσωπικού, σωματική και ψυχική» σχολίασε.

Όπως ανέφερε, νοσηλεύτριες κλαίνε όταν πρέπει μετά από ώρες δουλειάς να μπαίνουν μέσα στις κλίνες γιατί δεν υπάρχει άλλο προσωπικό και ο ασθενής τις έχει ανάγκη και πως απελπίζονται ή τα χάνουν όταν δεν βρίσκουν μάσκα στο συρτάρι.

Σχολιάζοντας δεν πέφτουν τα νούμερα της πανδημίας, σημείωσε ότι η διασπορά είναι τόσο μεγάλη γιατί πλέον είναι μέσα στην οικογένεια και κανένα κρούσμα που φτάνει πλέον στα νοσοκομεία δεν είναι ορφανό.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ξεπερασμένη την τακτική που εφαρμόζεται για τον περιορισμό της μετάδοσης και είπε πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για κανένα άνοιγμα σε καμία περιοχή είτε είναι στο κόκκινο, είτε στο πορτοκαλί, είτε στο πράσινο.

«Εάν θέλουμε να ανοίξουν κάποιοι τομείς, πρέπει να γίνεται ανίχνευση του ιού και στοχευμένη καραντίνα σε όλη την Ελλάδα» υπογράμμισε.

Και εξήγησε ότι για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει όπως σε άλλες χώρες να γίνονται πολλά τεστ, να περιορίζονται όσοι νοσούν και με δειλά–δειλά βήματα να ανοίξουν κάποιοι τομείς.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2490)
Tags:
COVID-19, πανδημία, διασωληνωμένοι, ΜΕΘ, κρούσματα, lockdown, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK