09:16 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2466)
0 0 0
Βρείτε μας

Το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τα όσα δείχνουν τα λύματα της Θεσσαλονίκης. Μειώθηκε ο ρυθμός της σημαντικής πτωτικής τάσης που είχε καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα.

Την επιμονή του κορονοϊού καταδεικνύουν οι αναλύσεις στα λύματα της Θεσσαλονίκης που διεξάξει διεπιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρύτανη του ΑΠΘ και επικεφαλής του ερευνητικού έργου, καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου, οι εν λόγω αναλύσεις που εντοπίζουν τον βαθμό του ιικού φορτίου, στις τελευταίες τέσσερις μετρήσεις, έδειξαν ότι η μείωση του ιικού φορτίου -που είχε σημειωθεί την περασμένη εβδομάδα- επιβραδύνεται.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, μιλώντας στον ANT1, αυτό οφείλεται στο υψηλό ιικό φορτίο, το οποίο δεν μπορεί να αποκλιμακωθεί γρήγορα. Εντούτοις, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κατάσταση αυτή θα αλλάξει είτε στο τέλος της εβδομάδας, είτε στην αρχή της επόμενης, οπότε και αναμένεται να επανέλθει η δυναμική πτωτική τάση που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα. 

Την ανησυχία του είχε εκφράσει προσφάτως ο κ. Παπαϊωάννου, δηλώνοντας στο ΑΜΠΕ ότι «η εικόνα των λυμάτων δείχνει πως είναι πρόωρη κάθε συζήτηση για άρση περιοριστικών μέτρων τις επόμενες μέρες και εξαιρετικά επικίνδυνη η παραμικρή χαλάρωση σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων από τους πολίτες».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2466)
Tags:
πανδημία, Θεσσαλονίκη, λύματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK