11:05 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

«Με τον ανελκυστήρα και τις διαδρομές, πλέον οι συνάνθρωποί μας που έχουν προβλήματα κινητικότητας, αλλά όχι μόνον, άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας που έχουν όραμα να έρθουν στην Ακρόπολη και ο καθένας που έχει ανάγκη μπορεί να προσεγγίσει πλέον μέχρι τη νότια κλιτύ» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού.

«Είναι γεγονός ότι πλέον η Ακρόπολη, το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού και της Δημοκρατίας, είναι απολύτως προσβάσιμη» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στα εγκαίνια του ανελκυστήρια για ΑμεΑ στον Ιερό Βράχο, που έγιναν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα, Πέμπτη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως υπογράμμισε η κα Μενδώνη, «εικόνες που στο παρελθόν είχαμε βιώσει, πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά παρελθόν».

«Με τον ανελκυστήρα και τις διαδρομές, πλέον οι συνάνθρωποί μας που έχουν προβλήματα κινητικότητας, αλλά όχι μόνον, άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας που έχουν όραμα να έρθουν στην Ακρόπολη και ο κάθε ένας που έχει ανάγκη μπορεί να προσεγγίσει πλέον μέχρι τη νότια κλιτύ» επισήμανε.

Η υπουργός Πολιτισμού επισήμανε πως το έργο έγινε πολύ γρήγορα χάρη στην εξαιρετική συνεργασία των εξωτερικών συνεργατών του Ιδρύματος Ωνάση με τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, υπό την επιστημονική ευθύνη της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ) και τον καθηγητή Μανόλη Κορρέ, με την εφαρμογή όλων των διατάξεων του αρχαιολογικού νόμου, πρόσθεσε η κ. Μενδώνη, τονίζοντας προς τον κ. Μητσοτάκη: «Κύριε πρωθυπουργέ, είναι γνωστή η ευαισθησία σας για τα ΑμεΑ.

Όπως είπε, ο ανελκυστήρας της Ακρόπολης, οι διαδρομές και γενικά η απόλυτη προσβασιμότητά της είναι ένα μέρος από το εθνικό σχέδιο.

«Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι και ευτυχείς που σήμερα θα είστε ο πρώτος ο οποίος θα επισκεφτεί την Ακρόπολη στη νέα της μορφή».

Παπαδημητρίου: «Απελευθερώνουμε τις κρυμμένες δυνάμεις της Ελλάδας στα καλύτερά της»

«Σήμερα στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στεκόμαστε μπροστά σε ένα μνημείο με πανανθρώπινη αξία, ένα φωτεινό σηματοδότη αισιοδοξίας. Στην Ακρόπολη προβάλλονται ο σεβασμός και η φροντίδα του Ιδρύματος Ωνάση για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, τον εκδημοκρατισμό της γνώσης, την ελεύθερη προσβασιμότητα, τα ίσα δικαιώματα» δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου.

Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι το Ίδρυμα Ωνάση δεν είναι ένας απλός ιδιώτης που κάνουμε χορηγίες, αλλά συμπράττει ισότιμα στη διαδικασία σχεδιασμών και υλοποίησης όποιας δράσης αναλαμβάνει.

«Η Ακρόπολη που κάνει τον γύρο του κόσμου με τον νέο φωτισμό της, από την πρόσφατη συνεργασία μας με την πολιτεία, παραμένει μια διαρκής υπενθύμιση ότι ο άνθρωπος είναι το μέτρο όλων των πραγμάτων. Παραμένει επίσης μια υπόσχεση ότι η δημοκρατία είναι το σπίτι όλων μας. Ειδικά τις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα, αυτό το σπίτι πρέπει να μείνει μονίμως ανοικτό, προσβάσιμο και φωτεινό» σχολίασε.
Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Ακρόπολη, Υπουργείο Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK