14:26 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1165)
0 01
Βρείτε μας

Από τις 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης χριστουγεννιάτικων ειδών, καθώς και η πώληση από τα σούπερ μάρκετ.

Το άνοιγμα των καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως έγινε γνωστό, από την ίδια μέρα, θα επιτρέπεται και η πώληση των χριστουγεννιάτικων ειδών από τα σούπερ μάρκετ.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων καταστημάτων θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είχε ξεκαθαρίσει πως υπάρχει πρόθεση να ανοίξουν σύντομα τα εποχικά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα, καθώς, όπως είπε, δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση, όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας.

Όπως υπογράμμισε, πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι να καταλαγιάσει η πανδημία. Δεύτερος το ομαλό άνοιγμα της αγοράς. Και τρίτος ο εμβολιασμός, επισημαίνοντας πως «είμαστε ακόμη στον πρώτο στόχο».

Επίσης, ανέφερε πως αν κάποιο κατάστημα επιλέγεται να λειτουργήσει, το ίδιο προϊόν θα απελευθερώνεται και για τα υπόλοιπα καταστήματα, διευκρίνισε.

Μητσοτάκης: Κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως θα διατηρηθεί το «λουκέτο» σε μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση έως ότου η Ελλάδα λάβει το εμβόλιο και αρχίσει τους μαζικούς εμβολιασμούς.

«Κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο. Για παράδειγμα, η νυχτερινή διασκέδαση. Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό σε μπαρ, μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Ίσως, κάποια στιγμή, είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε, επίσης, το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο» τόνισε.

Υπογράμμισε επίσης, πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών.

Θέμα:
Lockdown (1165)
Tags:
κορονοϊός, Σούπερ μάρκετ, καταστήματα, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK