11:01 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1115)
0 12
Βρείτε μας

Μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου παρατάθηκε το δεύτερο εθνικό lockdown για τη νόσο COVID-19 που είναι ήδη σε ισχύ και, ενόψει Χριστουγέννων, τα καταστήματα με εποχιακά είδη πρόκειται να επαναλειτουργήσουν ενώ η εορταστική περίοδος θα κυλήσει με περιορισμούς.

Νέα παράταση του δεύτερου εθνικού lockdown για τη νόσο COVID-19 έως τις 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε, την Πέμπτη (03/12), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αν και τα καταστήματα με εποχιακά είδη πρόκειται να επαναλειτουργήσουν από τις 7 του μηνός ενόψει Χριστουγέννων και περιορισμών. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας ανέφερε το εξής:

«Παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό έως τις 14 Δεκεμβρίου, μέχρι τις 6 το πρωί».

Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα

Το άνοιγμα των καταστημάτων με χριστουγεννιάτικα είδη από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε, την Πέμπτη (03/12), το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων καταστημάτων θα ανακοινωθούν, την Παρασκευή (04/12), από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε ξεκαθαρίσει πως υπάρχει πρόθεση να ανοίξουν σύντομα τα εποχιακά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα, καθώς -όπως είπε- δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση, όλα τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας.

Μητσοτάκης: Κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως θα διατηρηθεί το «λουκέτο» σε μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση έως ότου η Ελλάδα λάβει το εμβόλιο και αρχίσει τους μαζικούς εμβολιασμούς.

«Κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο. Για παράδειγμα, η νυχτερινή διασκέδαση. Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό σε μπαρ, μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Ίσως, κάποια στιγμή, είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε, επίσης, το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο» τόνισε.

Υπογράμμισε επίσης, πως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών.

Χριστούγεννα με περιορισμούς

Στη διαφορετικότητα των φετινών Χριστουγέννων, που πρέπει να είναι και αυτά εναρμονισμένα με τις πρωτοφανείς συνθήκες που έχει επιβάλει η πανδημία του κορονοϊού και στη χώρα μας, εστίασε ο Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, στις 28 Νοεμβρίου.

Ο ίδιος δήλωσε το εξής:

«Θα κάνουμε διαφορετικά Χριστούγεννα φέτος. Πολύ-πολύ πιο περιορισμένα, με τις οικογένειές μας, με τους ανθρώπους που αγαπάμε, άντε ενδεχομένως μία οικογένεια ακόμη».
Θέμα:
Lockdown (1115)
Tags:
lockdown, COVID-19, κορονοϊός, πανδημία, Χριστούγεννα, εμπορικά καταστήματα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK