09:25 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2466)
0 23
Βρείτε μας

Τον κατά προσέγγιση αριθμό των ημερήσιων μολύνσεων ανά βδομάδα μέχρι το τέλος της χρονιάς παρουσίασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και ειδικός σε μαθηματικά μοντέλα επιδημιολογικής διασποράς, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτιμώντας, μεταξύ άλλων, ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα είμαστε περίπου στα 770 κρούσματα.

Ο ειδικός σε μαθηματικά μοντέλα επιδημιολογικής διασποράς καθώς και καθηγητής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης παρουσίασε μιλώντας στον ΣΚΑΪ τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού ανά εβδομάδα στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Σαρηγιάννη, στις 8 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν διαμορφωθεί στα 1.475 ανά ημέρα. Στις 15 Δεκεμβρίου ο αριθμός αυτός θα έχει πέσει περίπου στα 1.100

«Τα κρούσματα δε συνάδουν με τον στόχο που είχε θέσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας που ήταν τα 500 κρούσματα για να ανοίξει η αγορά.  Οι προσομοιώσεις μας  δείχνουν ότι αν ανοίξουν τα καταστήματα και δεν τηρηθούν τα μέτρα, 15-20 μέρες μετά θα δούμε μια αναζωπύρωση. Επομένως οποιοδήποτε άνοιγμα θα είναι πρόωρο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης. 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον καθηγητή στις 22 Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα έχουν υποχωρήσει περεταίρω περίπου στα 900 και στο τέλος του χρόνου θα βρισκόμαστε στις 770 ημερήσιες μολύνσεις.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2466)
Tags:
lockdown, COVID-19, κορονοϊός, κρούσματα, κρούσμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK