00:52 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1054)
0 04
Βρείτε μας

Για την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, εκτιμώντας πως με τα παρόντα δεδομένα δεν μπορούμε να μιλάμε για άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας, Χαράλαμπος Γώγος, μίλησε στο MEGA κάνοντας λόγο για καθυστέρηση στην αποφόρτιση του επιδημιολογικού φορτίου ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα όπου υπήρξε μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα. Ωστόσο, υπάρχει μείωση των ημερήσιων μολύνσεων στο σύνολο της επικράτειας.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφορικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων τόνισε πως αν δεν υπάρξει βελτίωση της κατάστασης όσον αφορά την πίεση στα νοσοκομεία «δεν μπορούμε να μιλάμε για άρση των μέτρων».

«Το μυαλό μας και τα μάτια μας είναι στραμμένα στο σύστημα υγείας που πιέζεται» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα σχολεία σημειώνοντας ότι αυτά θα παραμείνουν κλειστά για όσο κρατήσει το lockdown ενώ σε ότι αφορά το λιανεμπόριο ισχυρίστηκε πως λόγω του ότι αναμένονται τα επιδημιολογικά δεδομένα, επί του παρόντος δεν υπάρχει ακόμη κάποια εισήγηση.

Καταληκτικά, αξίζει να σημειωθεί πως αν και θεωρεί ότι δε θα υπάρξει τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός πιο αυστηρού lockdown.

Θέμα:
Lockdown (1054)
Tags:
lockdown, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, Χαράλαμπος Γώγος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK