16:44 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Την απαγόρευση των δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων, τεσσάρων ή περισσοτέρων ατόμων, αποφάσισε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για αύριο, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, που αποτελεί την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, λόγω κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, απαγορεύονται οι συναθροίσεις τεσσάρων ή περισσοτέρων ατόμων σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου κατόπιν απόφασης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, η απαγόρευση θα ξεκινήσει στις 05:00 και θα τερματιστεί στις 24:00 της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

  • Διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.
  • Διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.

Τι φοβούνται στη ΓΑΔΑ

Ενδεχόμενες επιθέσεις και επεισόδια σε διάσπαρτα σημεία της Αττικής, παρά στην περιοχή των Εξαρχείων, ανησυχούν τους επιτελείς της ΓΑΔΑ κατά την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το μεγάλο πρόβλημα για τους επιτελείς της ΓΑΔΑ προκύπτει από εκτιμήσεις και πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας, που αναφέρουν ότι συγκεκριμένες ομάδες αντιεξουσιαστών που δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων και στη συνέχεια πορεία -λόγω όλων των παραπάνω δεδομένων- πιθανόν να πραγματοποιήσουν συμβολικές επιθέσεις σε Αστυνομικά Τμήματα, τράπεζες ή δημόσια κτίρια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και βέβαια μακριά από το κέντρο της Αθήνας που θα βρίσκεται σε στενό αστυνομικό κλοιό.

Κάτι αντίστοιχο με την εμφάνιση της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», μέλη του οποίου το αργά το βράδυ της Πέμπτης έριξαν μπογιές και φέιγ βολάν σε εφορίες στις περιοχές Νίκαια, Κυψέλη, Γαλάτσι, Ζωγράφου και Μαρούσι.

Ή όπως ανάλογα, τα ξημερώματα της 6ης Δεκεμβρίου 2019, ομάδες αντιεξουσιαστών είχαν πραγματοποιήσει εμπρηστικές επιθέσεις σε 32 «στόχους», από την Πεύκη και το Μαρούσι, μέχρι το Ελληνικό και την Γλυφάδα, σε διάστημα δύο ωρών.

Tags:
COVID-19, κορονοϊός, συναθροίσεις, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομία, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK