08:24 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1054)
0 04
Βρείτε μας

Ο κορονοϊός είναι σε καμπή, παρατηρείται σχετική σταθεροποίηση των δεδομένων, όχι όμως και ραγδαία πτώση εισαγωγών σε ΜΕΘ και αριθμό θανάτων, κάτι που προβληματίζει τους ειδικούς.

Για το αν και πότε θα είμαστε έτοιμοι να άρουμε τα μέτρα για τον κορονοϊό ρωτήθηκε ο καθηγητής στο London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για κορονοϊό, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος τόνισε πως «όσο πιο πολύ πάμε για άνοιγμα τώρα πριν τις γιορτές, τόσο πιο πολύ μεγάλο κλείσιμο θα υπάρχει αμέσως μετά τις γιορτές».

Σημείωσε δε πως ο ιός βρίσκεται σε μια καμπή και παρατηρείται σχετική σταθεροποίηση των δεδομένων. Ωστόσο, «δεν βλέπουμε μια ραγδαία πτώση σε εισαγωγές σε νοσοκομεία, σε ΜΕΘ και αριθμό θανάτων κι αυτό είναι που μας προβληματίζει περισσότερο».

Όπως πρόσθεσε, αν αυτά τα στοιχεία καταγράψουν βελτίωση μετά από τις επόμενες δύο εβδομάδες, παρά τη σχετική σταθεροποίηση, δεν θα υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία όσον αφορά ένα ενδεχόμενο «άνοιγμα» της χώρας.

Επιπλέον, ο ίδιος υπογράμμισε πως θα ήταν προτιμότερο η κυβέρνηση να περιμένει να δει τα στοιχεία της επόμενης εβδομάδας για να κρίνει ανάλογα το αν πρέπει ή όχι να ανοίξουν καταστήματα.

«Προφανώς θα σταθμίσουν αυτά και θα σταθμίσουν επίσης τις αντοχές της κοινωνίας» σημείωσε.

Αναφερόμενος στη διαδικασία άρσης της καραντίνας, ο κ. Μόσιαλος πως εφόσον δεν είναι ενιαία η επίπτωση της πανδημίας στη χώρα μας, δεν θα πρότεινε ενιαία αποκλιμάκωση.

«Ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» είπε συγκεκριμένα κάνοντας λόγο για αποκλιμάκωση των μέτρων ανά περιοχή.

«Αν ανοίξει περισσότερο η εκπαιδευτική κι οικονομική δραστηριότητα, θα υπάρχει και μεγαλύτερη επίπτωση στη νόσο καθώς όπως έχουμε δει τα μέτρα δεν τηρούνται κατά ανάγκη από όλους και με τον ιδανικό τρόπο».
Θέμα:
Lockdown (1054)
Tags:
Ηλίας Μόσιαλος, καραντίνα, lockdown, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK