19:17 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι από το κατασκοπευτικό θρίλερ της Ρόδου. Τι είπαν στην απολογία τους.

Μετά την απολογία τους, οι δύο Έλληνες μουσουλμάνοι από το κατασκοπευτικό θρίλερ στη Ρόδο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Υπενθυμίζεται πως και οι δύο κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική» της Ρόδου, ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται, ενώ ανέφερε πως υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό για ένα έτος και απασχολείται οκτώ έτη ως γραμματέας στο προξενείο με καθήκοντα και διερμηνέα.

Τόνισε ακόμη ότι συνοδεύει τον πρόξενο σε όλες τις εκδηλώσεις και είναι ο σύνδεσμός του ουσιαστικά με τις αρχές και τους φορείς.

Για τις επαφές του με τον 52χρονο ναυτικό υποστήριξε, από την πρώτη στιγμή, ότι οι σχέσεις τους είχαν αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα και αναπτύχθηκαν με πρωτοβουλία του συγκατηγορούμενού του.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο, θεωρεί ότι η προσπάθεια εμπλοκής του στην υπόθεση συνιστά πράξη καθαρά πολιτική και όχι προσωπική, ενώ από την πλευρά του ο 52χρονος μάγειρας ήταν συνεργάσιμος και έχει ομολογήσει τις πράξεις του εξαρχής.

Ακόμη, ο 52χρονος ισχυρίστηκε πως ο Γραμματέας επεδίωκε να τον πείσει να στρατολογήσει κι άλλα πρόσωπα από πλοία της γραμμής, ενώ του έδωσε  πληροφορίες μετά από δύο ταξίδια τον Οκτώβριο για τις ακριβείς θέσεις των πολεμικών πλοίων, τον αριθμό αυτών και τα διακριτικά που έφεραν στην πλώρη αλλά και τον αριθμό των στρατιωτών σ’ αυτά.

 

Tags:
Καστελλόριζο, Καστελόριζο, Τουρκία, κατάσκοπος, κατάσκοποι, κατασκοπευτικό, κατασκοπεία, Ρόδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK