10:21 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Lockdown (1533)
0 30
Βρείτε μας

Διαφορετικές είναι οι φετινές ευχές των παιδιών στον Άγιο Βασίλη εξαιτίας της  πανδημίας. Τι ζητούν τα παιδιά από τον Άγιο Βασίλη, λέει στο Sputnik ο κ. Λάζαρος Λαζαρίδης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας στα ΕΛΤΑ.

Μικροί και μεγάλοι κάθε χρόνο ετοιμάζουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη, κάτι που κάνει τα παιδιά να ανυπομονούν ακόμα περισσότερο για τα Χριστούγεννα.

Παρόλο που τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, χωρίς ρεβεγιόν και κάλαντα, ο Άγιος Βασίλης θα έρθει. Από τις αρχές Δεκεμβρίου, καθημερινά τα ΕΛΤΑ λαμβάνουν γράμματα για τον Άγιο Βασίλη από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της δράσης «γράμμα στον Άγιο Βασίλη»

Η ροή είναι αντίστοιχη της περσινής, όπως λέει ο κ. Λαζαρίδη, στο Sputnik. «Πέρσι είχαμε λάβει συνολικά 135 χιλιάδες γράμματα, φαίνεται ότι και φέτος παρά την καραντίνα και τον κορονοϊό η ροή θα είναι παρόμοια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα ΕΛΤΑ δέχονται γράμματα για τον Άγιο Βασίλη
© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Τα ΕΛΤΑ δέχονται γράμματα για τον Άγιο Βασίλη

Τελικά... πού πάνε τα γράμματα

«Αυτά τα γράμματα καταλήγουν στον Άγιο Βασίλη, αυτό δεν θα πρέπει να το χαλάσουμε ποτέ. Εμείς είμαστε οι βοηθοί του και έρχονται στην κεντρική υπηρεσία από όλη την Ελλάδα. Εδώ γίνεται η διαλογή, βλέπουμε ποιος έχει γράψει απ' έξω τα στοιχεία του αποστολέα, ώστε να τους στείλουμε, σαν βοηθοί του Άγιου Βασίλη, ένα απαντητικό γράμμα, μια αποστολή και ένα φιλοτελικό δωράκι σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους ενήλικες που στέλνουν γράμμα», επισημαίνει ο ίδιος.

Πάνω από το 20% των γραμμάτων ανήκει σε ενήλικες, μας λέει. «Είναι τα πιο συγκινητικά και τα πιο συναισθηματικά, γιατί ξέρουν ποιος θα το παραλάβει. Για παράδειγμα μια μητέρα φέτος, που έτυχε να το διαβάσω εγώ το γράμμα, είχε βάλει και 2 ευρώ μέσα στο φάκελο, ζητούσε αν είναι δυνατόν να της επιστραφεί το γράμμα από τον Άγιο Βασίλη, ώστε να το έχει ως ενθύμιο για όταν ενηλικιωθεί ο γιος της», υποστηρίζει.

Τι ζητούν τα παιδιά φέτος

Τα παιδιά συνήθως στις ευχές τους αποτυπώνουν αυτό που τους λείπει. Φέτος πολλές ευχές αφορούν τον κορονοϊό.

«Δεν τους λείπει το PlayStation, αλλά το να παίξουν με τους φίλους τους, τους λείπει το να πάνε στους παππούδες τους, τους λείπει η κανονικότητά τους. Κάποια παιδιά ζητούν να πάνε σχολείο, υπάρχουν βέβαια και τα παιδιά που ζητούν κανονικά το δωράκι τους», σημειώνει ο κ. Λαζαρίδης.

Στη συνέχεια, μαθαίνουμε ότι ένα παιδί έστειλε ένα πρωτότυπο γράμμα φέτος, με τρείς μάσκες μέσα, μία για τον Άγιο Βασίλη, μια για την γυναίκα του και μια για το ξωτικό.

Τα γράμματα των μεγάλων

Ιδιαίτερα όμορφο γεγονός είναι ότι και πολλοί ενήλικες πιστεύουν σε αυτή τη μικρή μαγεία και στέλνουν κάθε χρόνο το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη. Ζητούν όμως άυλα δώρα.

«Το 90% των ευχών των ενηλίκων είναι για το αύριο, δηλαδή εύχονται να τελειώσει αυτό το "μαρτύριο", όπως το έχουν γράψει, αυτή η πανδημία. Όλες οι ευχές οι φετινές των ενηλίκων αφορούν την αβεβαιότητα του τι ξημερώνει το 2021. Επίσης, έχουν στείλει γράμμα και ηλικιωμένες, 90 χρονών, που ζητούν να παραμείνει η μαγεία του γράμματος, των ευχών και του Άγιου Βασίλη. Αλλά στα γράμματα της φετινής χρονιάς είναι αποτυπωμένο όλο αυτό που περάσαμε με τον κορονοϊό», καταλήγει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γράμμα στον Άγιο Βασίλη μπορεί όποιος θέλει να το ταχυδρομήσει σε οποιοδήποτε ταχυδρομικό κουτί, σε οποιοδήποτε γραμματοκιβώτιο, στην γειτονιά του, στην πλατεία του χωριού, οπουδήποτε.

Υπάρχουν πάνω από 3.000- 4.000 σε όλη τη χώρα, ενώ δεν είναι απαραίτητο το γραμματόσημο.

Θέμα:
Lockdown (1533)
Tags:
ΕΛΤΑ, παιδιά, δώρα, γράμμα, Άγιος Βασίλης, Χριστούγεννα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK