02:27 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Lockdown (1142)
0 10
Βρείτε μας

Η πορεία των επιδημιολογικών στοιχείων την περίοδο των εορτών είναι το «κλειδί» για το άνοιγμα ή μη των σχολείων. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου, ωστόσο οι ειδικοί θα προτείνουν τη θέση τους στις 5-6 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Παιδείας, που θα πάρει και την τελική απόφαση.

Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να παρθεί απόφαση για επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες λένε οι ειδικοί επιστήμονες που περιμένουν να δουν την πορεία των επιδημιολογικών στοιχείων της πανδημίας εντός των εορτών και στη συνέχεια να προτείνουν το άνοιγμα ή μη των σχολείων.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης όπως έχει εκφραστεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα είναι να ανοίξουν τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες στις 8 Ιανουαρίου ωστόσο όπως διευκρίνισε «πηγαίνουμε βήμα- βήμα».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Sputnik, οι επιδημιολόγοι θα περιμένουν να δουν πως θα κινηθούν τα κρούσματα όλες αυτές τις ημέρες και στις 5-6 Ιανουαρίου αναμένεται να καταθέσουν την πρότασή τους στην επιτροπή και στη συνέχεια στο Υπουργείο Παιδείας, η ηγεσία του οποίου θα λάβει και την τελική απόφαση.

Την άποψη ότι είναι πολύ νωρίς για να παρθεί μια τέτοια απόφαση εξέφρασε στο Sputnik και η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη που τόνισε ότι είναι λίγα τα τεστ που έχουν διενεργηθεί μέχρι στιγμής προκειμένου να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα.

«Είναι πολύ νωρίς για να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία. Δεν έχουν κάνει πολλά τεστ. Πανελλαδικά έχουν κάνει 6.000 τεστ οπότε δεν μπορείς να αξιολογήσεις με αυτά τα νούμερα τις παραμέτρους, δηλαδή τα κρούσματα, τους ασυμπτωματικούς κ.ά. Θα πρέπει να περάσουν δύο εβδομάδες, να δούμε τι θα γίνει τώρα στις γιορτές και μετά να εκτιμηθεί η όλη κατάσταση» είπε η κα Παγώνη.

Εν αναμονή των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, βρίσκονται και οι κατά τόπους αρμόδιες διευθύνσεις Παιδείας σε όλη τη χώρα. Όπως είπε στο Sputnik ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης «είμαστε σε ετοιμότητα και περιμένουμε τις αποφάσεις του υπουργείου».

«Η πρόθεση και η προοπτική - κι εκεί συγκλίνουν όλες οι προσπάθειες- είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου. Εμείς περιμένουμε τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες λαμβάνονται κατόπιν των εισηγήσεων των ειδικών επιτροπών. Εάν οι ειδικοί δουν τα επιδημιολογικά των ημερών εκείνων και είναι διαφορετικά μπορεί να έχουμε άλλες εξελίξεις. Σκοπός και επιδίωξη είναι να ανοίξουν τα σχολεία 8 Ιανουαρίου, αλλά οι ειδικοί θα δουν τα επιδημιολογικά στοιχεία» είπε ο κ. Κόπτσης.

Σε ερώτηση εάν τελικά ανοίξουν τα σχολεία αυτό αφορά όλες τις βαθμίδες ο κ. Κόπτσης ανέφερε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστό και πως κι αυτό θα το αποφασίσει το Υπουργείο Παιδείας.

Θέμα:
Lockdown (1142)
Tags:
lockdown, άνοιγμα σχολείων, τηλεκπαίδευση, κλειστά σχολεία, σχολεία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK