09:54 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1162)
0 02
Βρείτε μας

«Οι ψεκασμένες απόψεις που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θίγουν τη τιμή και την υπόληψή μας. Από τη μία μάς χειροκροτούν και από την άλλη μας λένε απατεώνες. Αυτό δεν πρόκειται να το δεχθούμε και θα κινηθούμε νομικά είτε ως ομοσπονδία είτε ως ομάδα υγειονομικών» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Νομικά θα προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για τις θεωρίες συνωμοσίας που διακινούνται στα social media για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις έξι» στην ΕΡΤ, το πρωί της Τρίτης.

«Οι ψεκασμένες απόψεις που διακινούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θίγουν την τιμή και την υπόληψή μας. Από τη μία μάς χειροκροτούν και από την άλλη μας λένε απατεώνες. Αυτό δεν πρόκειται να το δεχθούμε και θα κινηθούμε νομικά είτε ως ομοσπονδία είτε ως ομάδα υγειονομικών» υπογράμμισε ο κ. Γιαννάκος.

Όπως επισήμανε, «τη στιγμή που κηδευόταν η 57χρονη νοσηλεύτρια -που πέθανε από τον κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ-, (το 17ο θύμα νοσηλευτικού προσωπικού), γίνονταν οι πρώτοι εμβολιασμοί και αντί να το δούμε με αισιοδοξία, είχαμε ψεκασμένες αποψεις, άθλιες απόψεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για «φυσιολογικό ορό αντί εμβολίου».

«Αυτό θίγει την τιμή μας και την υπόληψή μας. Δεν μπορούν από τη μία να μας χειροκροτούν και από την άλλη να μας λένε απατεώνες, όταν μάλιστα έχουμε 13 συναδέλφους διασωληνωμένους και έχουν πεθάνει άλλοι 17. Δεν θα το δεχθούμε, θα κινηθούμε νομικά είτε ως ομοσπονδία είτε ως ομάδα νοσηλευτών» σχολίασε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό του νοσηλευτικού προσωπικού, σημειώνοντας πως είναι χαμηλό το ποσοστό καθώς το 40% έχει δεχθεί να εμβολιαστεί, γεγονός το οποίο απέδωσε στη μη έγκαιρη ενημέρωση του προσωπικού, αλλά και το χρονικό περιθώριο που δόθηκε ώστε να δηλώσουν συμμετοχή.

Επίσης, ζήτησε από το κράτος να μπει ο ιατρονοσηλευτικός κλάδος στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και να χαρακτηριστούν ως εργατικό ατύχημα όσοι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ:

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1162)
Tags:
Μιχάλης Γιαννάκος, COVID-19, πανδημία, ΠΟΕΔΗΝ, κορονοϊός, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK