02:29 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2485)
0 13
Βρείτε μας

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Αττικού Νοσοκομείου, για την αλλεργική αντίδραση που παρουσίασε μετά τον εμβολιασμό της ειδικευόμενη γιατρός.

Κανένας λόγος ανησυχίας δεν συντρέχει όσον αφορά τη μη σοβαρή αλλεργική αντίδραση που παρουσίασε μια 32χρονη ειδικευόμενη γιατρός στο νοσοκομείο «Αττικόν» μετά τον εμβολιασμό της.

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (28/12), 471 άτομα είχαν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα. Από αυτά μόνο ένα εμφάνισε μη σοβαρή αλλεργική αντίδραση, η οποία αντιμετωπίστηκε επιτυχώς. Πρόκειται για μια 32χρονη ειδικευόμενη γιατρό από το «Αττικόν», η κατάσταση της υγείας δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

«Υπήρξε μία αλλεργική αντίδραση, συμβαίνουν αυτά. Μια ταχυκαρδία εμφάνισε η κοπέλα και τώρα είναι μία χαρά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, είναι καθημερινά φαινόμενα αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open ο Σπύρος Πουρνάρας, Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Αττικού Νοσοκομείου.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις που έχουν παρατηρηθεί είναι «μετρημένες στα δάχτυλα», ενώ οι περισσότερες είναι ήπιες, όπως άλλωστε συμβαίνει με πολλά φάρμακα, εμβόλια και τρόφιμα.

«Ούτε το χέρι μας δεν πονάει» με το συγκεκριμένο εμβόλιο, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, δε, όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, σημείωσε ότι υπάρχει μια ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων, ωστόσο χρειάζεται επαγρύπνηση.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2485)
Tags:
εμβολιασμός, κορονοϊός, παρενέργειες, COVID-19, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK