07:44 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1119)
0 04
Βρείτε μας

Τι ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, για το πιστοποιητικό που θα χορηγείται με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των πολιτών, όσον αφορά στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, απάντησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Φαρμακολογίας κατέστησε σαφές πως οι αλλεργίες δεν θα πρέπει να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τον εμβολιασμό, ωστόσο σημείωσε πως δεν υπάρχουν ακόμα σαφείς οδηγίες για όσους πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος ξεκαθάρισε ότι όσοι έχουν αλλεργίες δεν σημαίνει ότι θα παρουσιάσουν απαραίτητα κάποια αλλεργική αντίδραση, διαβεβαιώνοντας πως το εμβόλιο έχει περάσει από όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

«Δεν σημαίνει ότι αν κάποιος έχει αλλεργίες θα υπάρχει πρόβλημα, προβληματισμός υπάρχει με τις αναφυλακτικές αλλεργίες ενδεχομένως», τόνισε.

Για όσους ωστόσο πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα, οι οποίοι ενδεχομένως να εμφανίζονται περισσότερο επιφυλακτικοί απέναντι στο εμβόλιο, είπε πως δεν υπάρχουν ακόμα σαφείς οδηγίες.

«Όσον αφορά τα αυτοάνοσα νοσήματα δεν υπάρχει σαφής προσδιορισμός μέχρι στιγμής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αφού αναφέρθηκε στην ανοσία που προκαλεί το εμβόλιο, παραδεχόμενος πως χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να αποσαφηνιστεί η διάρκειά της, ο κ. Παναγιωτακόπουλος δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το πιστοποιητικό που θα χορηγείται με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Ερωτηθείς μάλιστα για το αν στο μέλλον θα χρειάζεται υποχρεωτικά το συγκεκριμένο χαρτί, προκειμένου να προσληφθεί κάποιος σε μία δουλειά ή να πάει σε κάποια εκδήλωση, τόνισε:

«Θέλω να πιστεύω ότι σε μία ανοιχτά και δημοκρατική κοινωνία όπως η δική μας και φυσικά όλων των ευρωπαϊκών χωρών, θα υπάρχουν προβλέψεις για όλα αυτά. Ζούμε σε μία ελεύθερη δημοκρατία και όλα θα διευθετηθούν με τον προσήκοντα τρόπο».
Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1119)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK