22:14 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 14
Βρείτε μας

Ακόμα ωστόσο και αν ο εμβολιασμός δεν πρόκειται να γίνει υποχρεωτικός, δεν αποκλείεται να υπάρξουν περιορισμοί σε διάφορους κλάδους της ελεύθερης αγοράς για τους «αρνητές».

Τον σχεδιασμό για τη διάθεση του ψηφιακού πιστοποιητικού συμμετοχής στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού προχωρά η κυβέρνηση.

Βάσει προγραμματισμού, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία», ο μαζικός εμβολιασμός των πολιτών στην Ελλάδα αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου. Παρά μάλιστα τα πολλά ερωτήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και παραμένουν προς το παρόν αναπάντητα, όσοι εμβολιαστούν αναμένεται να λάβουν ένα πιστοποιητικό σε ψηφιακή μορφή, το οποίο θα προορίζεται για προσωπική χρήση.

Για την ώρα, το σχετικό έγγραφο δίδεται στους υγειονομικούς οι οποίοι έχουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς.

Σε αυτό αναγράφεται το όνομα του πολίτη που έκανε το εμβόλιο, το ΑΜΚΑ του, το όνομα της εταιρείας του εμβολίου που έκανε, η ημερομηνία εμβολιασμού του, αλλά και η ημερομηνία της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Δείτε το συγκεκριμένο πιστοποιητικό, όπως παρουσιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN:

Την ίδια ώρα και αφού έχει ξεκαθαριστεί πως η συμμετοχή στον εμβολιασμό είναι προαιρετική, τόσο για το υγειονομικό προσωπικό, όσο και για τους πολίτες, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχε προκύψει με τα προσωπικά δεδομένα, ενώ ετοιμάζεται ενημερωτική καμπάνια ώστε να πειστούν οι πολίτες αναφορικά με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και την προστασία του κοινωνικού συνόλου. 

«Θα υπάρχει σίγουρα απόδειξη εμβολιασμού, αλλά το θέμα πρέπει πρώτα να συζητηθεί σε επίπεδο Ένωσης, γιατί εμπλέκονται οι ευρωπαϊκές αρχές και το GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ)», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA.

Ακόμα ωστόσο και αν ο εμβολιασμός δεν πρόκειται να γίνει υποχρεωτικός, δεν αποκλείεται να υπάρξουν περιορισμοί σε διάφορους κλάδους της ελεύθερης αγοράς, όπως από αεροπορικές εταιρείες, επιχειρήσεις εστίασης, μεταφορών, κ.α..

Tags:
COVID-19, κορονοϊός, εμβολιασμός, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK