Στην τηλεδιάσκεψη θα εξεταστούν, συγκεκριμένα, τα δεδομένα για το πότε θα μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2021, με την υπουργό Παιδείας να έχει καταστήσει σαφές ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν, εφ'όσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Σύμφωνα και με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η βασική κατεύθυνση του υπουργείου Παιδείας, μέχρι στιγμής, είναι να ανοίξουν τα σχολεία.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε, χθες, στο εν λόγω θέμα, τονίζοντας ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Εντούτοις, το εάν θα ανοίξουν ταυτόχρονα τα σχολεία όλων των βαθμίδων ή σταδιακά, αναμένεται να αποφασιστεί.
Την άποψη ότι είναι πολύ νωρίς για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση εξέφρασε στο Sputnik και η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
«Είναι πολύ νωρίς για να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία. Δεν έχουν κάνει πολλά τεστ. Πανελλαδικά έχουν κάνει 6.000 τεστ οπότε δεν μπορείς να αξιολογήσεις με αυτά τα νούμερα τις παραμέτρους, δηλαδή τα κρούσματα, τους ασυμπτωματικούς κ.ά. Θα πρέπει να περάσουν δύο εβδομάδες, να δούμε τι θα γίνει τώρα στις γιορτές και μετά να εκτιμηθεί η όλη κατάσταση» σημείωσε η ίδια.
Πατώντας το κουμπί "Δημοσίευση", σημαίνει ότι συμφωνείτε με την επεξεργασία των δεδομένων από τον λογαριασμό σας στο Facebook για να μπορέσετε να σχολιάσετε τις ειδήσεις στον ιστότοπό μας χρησιμοποιώντας αυτό τον λογαριασμό. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας επεξεργασίας στην Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας διαγράφοντας όλα τα σχόλια σας.
Όλα τα σχόλια
Προεπισκόπηση νέων σχολίων (0)
σε απάντηση του(Προεπισκόπηση σχολίουΑπόκρυψη σχολίου)