05:01 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Εμβόλιο κορονοϊού (1058)
0 14
Βρείτε μας

Με έναν παραλληλισμό του κορονοϊού με την πυρκαγιά στο Μάτι, σπεύδει ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης να εξηγήσει ότι ο όποιος κίνδυνος παρενεργειών από το εμβόλιο είναι μικρότερος σε σχέση με τον κίνδυνο της COVID-19.

Σε έναν παραλληλισμό της σημερινής πανδημίας με την πυρκαγιά στο Μάτι, προχώρησε ο καθηγητής Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, αναφερόμενος στο εμβόλιο έναντι του κορονοϊού και στη συζήτηση για την πιθανότητα εμφάνισης παρενεργειών. 

Συγκεκριμένα, ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει τα εξής:

«Περί πραγματικού ρίσκου παρενεργειών του εμβολίου.

Όταν ζητάτε από επιστήμονες να σας εγγυηθούν ότι το εμβόλιο δεν θα έχει καμία παρενέργεια ούτε τωρα, ούτε στο μέλλον, ειναι σαν να ζητάτε, από τον οδηγό αυτοκινήτου, στο οποίο οι ίδιοι επιβαίνετε, να σας εγγυηθεί ότι σε μια διαδρομή απο το Μάτι για την Αθήνα, αποκλείεται να συμβεί σοβαρό ατύχημα.

Φανταζομαι ότι σπάνια κάνετε την ερώτηση και επίσης φαντάζομαι ότι ακόμα και αν ρωτήσατε και σωστά σας είπε ότι ''η πιθανότητα ειναι απειροελάχιστη αλλά όχι μηδέν'', μπήκατε στο αυτοκίνητο και κάνατε τη διαδρομή, και δεν μείνατε πίσω.

Τώρα φανταστείτε την ίδια συζήτηση αυτή να γίνεται στο Μάτι πριν από 2,5 χρόνια κατα τη διάρκεια της πυρκαγιάς και να ζητάει κάποιος από τον οδηγό αυτοκινήτου που θέλει να απομακρύνει πολιτες απο τη φωτιά, να τους εγγυηθεί ότι δεν θα έχει ατύχημα στο δρόμο!

Τώρα σκεφτείτε ότι ο κορονοϊός είναι η πυρκαγιά στο Μάτι.

Εσείς τι θα κάνατε;».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1058)
Tags:
Μάτι, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK