09:08 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2461)
0 04
Βρείτε μας

Σε έναν συγκινητικό απολογισμό της χρονιάς προέβη η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας ότι «όλοι χάσαμε από κάτι» ξεκινώντας από τα παιδιά και φτάνοντας μέχρι τους ηλικιωμένους.

Απολογισμό του 2020 όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, έκανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας. Όπως είπε «όλοι χάσαμε από κάτι».

«Όλες οι ηλικιακές ομάδες έχασαν κάτι. Παιδιά κλείστηκαν στο σπίτι τους, φοιτητές δεν έζησαν φοιτητική ζωή, εργαζόμενοι βίωσαν την οικονομική κρίση και ηλικιωμένοι απομονώθηκαν» είπε χαρακτηριστικά η κα Παπαευαγγέλου εκφράζοντας παράλληλα την συμπαράστασή της προς όσους έχασαν κοντινούς τους ανθρώπους από τον κορονοϊό.

Ωστόσο, όπως σημείωσε, το εμβόλιο «φέρνει την ελπίδα» αν και δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός του πληθυσμού καθώς «η συλλογική ανοσία θα κάνει μήνες να επιτευχθεί».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως στη χώρα μας υπολογίζονται περίπου 8.500 ενεργά κρούσματα κορονοϊού με τα περισσότερα να εντοπίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Αυξημένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο σε Δυτική Αττική, Έβρο, Κοζάνη και Πιερία ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι τα 48 έτη. Παρά ταύτα, περίπου το 25% των κρουσμάτων είναι άνω των 65 ετών σύμφωνα με την ίδια «γεγονός που υποδηλώνει ότι το ΕΣΥ θα συνεχίσει να πιέζεται».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2461)
Tags:
πανδημία, κρούσματα, COVID-19, κορονοϊός, Βάνα Παπαευαγγέλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK