19:17 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1058)
0 0 0
Βρείτε μας

Διαφωνούν οι ειδικοί για το άνοιγμα των σχολείων, με κάποιους να ανάβουν το «πράσινο φως» για επιστροφή στα θρανία στις 8 ή 11 Ιανουαρίου και άλλους να διατηρούν πιο επιφυλακτική στάση.

Σε «ηλεκτρισμένη» ατμόσφαιρα διεξήχθη, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων, καθώς το «ok» για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία δεν είναι καθολικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, στην οποία παρέστη και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, υπήρξε διάσταση απόψεων

Μερίδα των επιστημόνων φαίνεται να προκρίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των σχολείων στις 8 ή 11 Ιανουαρίου, ενώ κάποιοι άλλοι από την επιτροπή εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί. 

Εν τω μεταξύ, στο «τραπέζι» ετέθη και το σενάριο να βγει το «λουκέτο» μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί έχουν χωριστεί σε τρείς ομάδες: Κάποιοι εξ αυτών υποστηρίζουν ότι τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν, κάποιοι άλλοι τίθενται υπέρ ενός σταδιακού ανοίγματος (να ανοίξουν τα δημοτικά και εν συνεχεία, μετά από 15 ημέρες, τα γυμνάσια και τα λύκεια), ενώ υπάρχει και μία τρίτη ομάδα που υποστηρίζει ότι όλα τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου 2021.

Οι ειδικοί θα επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021, προκειμένου να προχωρήσουν στην τελική τους εισήγηση.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2021, με την υπουργό Παιδείας να έχει καταστήσει σαφές ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν, εφ'όσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε, χθες, στο εν λόγω θέμα, τονίζοντας ότι το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Εντούτοις, το εάν θα ανοίξουν ταυτόχρονα τα σχολεία όλων των βαθμίδων ή σταδιακά, αναμένεται να αποφασιστεί.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Sputnik και όπως ανέφεραν πηγές, οι επιδημιολόγοι θα περιμένουν να δουν πώς θα κινηθούν τα κρούσματα τις ημέρες των γιορτών και στις 5-6 Ιανουαρίου αναμένεται να καταθέσουν την πρότασή τους στην επιτροπή και στη συνέχεια στο υπουργείο Παιδείας, η ηγεσία του οποίου θα λάβει και την τελική απόφαση.

Θέμα:
Lockdown (1058)
Tags:
Νίκη Κεραμέως, lockdown, κορονοϊός, άνοιγμα σχολείων, σχολεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK