13:06 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Παρατείνεται το μέτρο για δωρεάν φάρμακα στους χαμηλοσυνταξιούχους που θα έληγε στο τέλος του έτους και το οποίο εφαρμόστηκε αντισταθμιστικά για την κατάργηση του ΕΚΑΣ

Πρόσβαση σε δωρεάν φάρμακα θα έχουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι και το 2021, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή» ανέφερε, συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Είναι προσωπική μου επιλογή να διατηρηθεί το ευνοϊκό καθεστώς που, με κυβερνητική απόφαση, ίσχυσε και κατά το 2020. Η Πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία. Και οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά» σημείωσε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Να σημειωθεί ότι απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη των χαμηλοσυνταξιούχων (έως 500 ευρώ) ήταν ένα αντισταθμιστικό μέτρο για την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Συνεπώς, δικαιούχοι θεωρούνται οι πρώην δικαιούχοι του ΕΚΑΣ.

Tags:
Συνταξιούχοι, Κυριάκος Μητσοτάκης, φάρμακα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK