09:05 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Την περίεργη υπόθεση διάρρηξης και απόπειρας κλοπής υλικού του κράτους από αποθήκες του ΟΔΔΥ στη Θεσσαλονίκη εξετάζει η αστυνομία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες που διενεργούν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, σχετικά με το περίεργο περιστατικό που αποκαλύφθηκε στη μάντρα του Τμήματος Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού και την απόπειρα κλοπής.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thestival.gr, η υπόθεση αποκαλύφθηκε τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, όταν οι αρχές ενημερώθηκαν πως κάποιος είχε διαρρήξει την πίσω είσοδο της μάντρας του ΟΔΔΥ, που βρίσκεται στην περιοχή Πολίχνη της συμπρωτεύουσας.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καλύπτοντας κάθε πιθανή έξοδο διαφυγής στην περίπτωση που οι δράστες βρίσκονταν στο σημείο, ώστε να συλληφθούν επ΄ αυτοφώρο.

Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στον χώρο, αφού έπρεπε να δοθεί άδεια από την αρμόδια τελωνειακή αρχή.

Μετά από ώρα και αφού ξεπεράστηκε το γραφειοκρατικό πρόβλημα, οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σημείο και διαπίστωσαν πως η διάρρηξη είχε γίνει άλλη χρονική στιγμή και πως σε κτίριο του στρατού που έχει πλέον εγκαταλειφθεί, συγκεκριμένα του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, που βρίσκεται δίπλα από τη μάντρα του ΟΔΔΥ, εντοπίστηκαν κούτες γεμάτες με υλικό του κράτους.

Οι αρχές συμπέραναν πως οι κακοποιοί εκτέλεσαν το πρώτο βήμα της κλοπής, μεταφέροντας τις κούτες εκτός της μάντρας στο εγκαταλελειμμένο κτίριο και πως σε κάποια άλλη στιγμή θα επέστρεφαν, ώστε να παραλάβουν τα κλοπιμαία τους. Όμως η αποκάλυψη της διάρρηξης σίγουρα χάλασε τα σχέδιά τους.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε άνδρες της αστυνομίας στην περιοχή της μάντρας τους ΟΔΔΥ, κατά τη διάρκεια των ερευνών.

Μετά από το περιστατικό, η ΑΑΔΕ επανεξετάζει τους τρόπους με τους οποίους φυλάσσεται το μέρος.

Tags:
έρευνες, Πολίχνη, Θεσσαλονίκη, διάρρηξη, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK