09:33 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1103)
0 0 0
Βρείτε μας

Το δεύτερο εθνικό lockdown ορίζει αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών. Τι κωδικό στέλνουμε για μετάβαση σε βενζινάδικο;

Έως και τις 7 Ιανουαρίου θα συνεχιστούν τα αυστηρά μέτρα όσον αφορά στις μετακινήσεις των πολιτών. Ακόμη και η μετακίνηση σε βενζινάδικο θα πρέπει να συνοδεύονται με SMS στο 13033.

Το SMS στο 13033 για μετάβαση στο βενζινάδικο

Η μετακίνηση για αυτόν τον σκοπό, εμπίπτει στον κωδικό 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Η μορφή του SMS

Το SMS που θα σταλεί στο 13033 θα πρέπει να έχει μία συγκεκριμένη μορφή, για να λάβει ο πολίτης απαντητικό μήνυμα: Συγκριμένα, το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις ανάλογες μετακινήσεις

Η απάντηση που έρχεται έχει την εξής μορφή:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Οι κωδικοί μετακίνησης

Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Κωδικός 2:Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Κωδικός 3: Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θέμα:
Lockdown (1103)
Tags:
κορονοϊός, lockdown, μετακινήσεις, SMS, βενζινάδικο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK