13:19 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1150)
0 02
Βρείτε μας

Τον έντονο προβληματισμό των ειδικών σχετικά με τον τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων στη χώρα εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη.

Προβληματισμένη σχετικά με τη νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μετά την ανακοίνωση περισσοτέρων από 1.000 κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ.

«Από χθες που ήταν πάνω από 1.000 (σ.σ. τα κρούσματα) ήμαστε πολύ προβληματισμένοι (σ.σ. οι ειδικοί). Αν ξεκινήσουμε να έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα, σημαίνει ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα» είπε στο Open.

Αρχές Ιανουαρίου οι αποφάσεις

Οι όποιες αποφάσεις για το lockdown θα ληφθούν στις 5-6 Ιανουαρίου ενημέρωσε, και τόνισε πως παρότι βιώνουμε ημέρες εορτών και οι πολίτες μπορεί να έχουν την αίσθηση της χαλαρότητας, θα πρέπει να αντιληφθούν άμεσα την επικινδυνότητα.

«Χρειάζεται προσοχή, πολλά, πάρα πολλά τεστ για να ξέρουμε τι μάς γίνεται. Να δούμε τους ασυμπτωματικούς και να γίνει ιχνηλάτηση γρήγορα, αυτό βοηθάει» είπε και συμπλήρωσε πως σημαντικό όπλο είναι και τα εμβόλια.

Τι είπε για παράταση του lockdown

Ερωτώμενη εάν πρέπει να παραταθεί το lockdown, η κα Παγώνη σημείωσε πως αυτή την ώρα δεν μπορεί να πει τίποτα επ΄αυτού.

«Αν δεν δούμε τις δύο εβδομάδες τους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων, θανάτων και νοσηλευομένων στις απλές κλίνες, είναι πάνω από 2.500 και ορισμένοι θα μπουν σε ΜΕΘ, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα» σημείωσε η ίδια αναφέροντας στις παραμέτρους που εξετάζουν οι ειδικοί.

Άνοιγμα σχολείων

Σχετικά με τα σχολεία, σημείωσε πως «αρχές Ιανουαρίου θα δούμε για τα σχολεία» και ανέφερε πως τα στοιχεία αυτής και της επόμενης εβδομάδας θα αποτελέσουν τη βάση κάθε απόφασης.

«Αν είναι πολύ αυξημένα (σ.σ. τα κρούσματα), σημαίνει πίεση του συστήματος. Αύξηση κρουσμάτων σημαίνει πίεση», είπε και σε διαπίστωση του δημοσιογράφου ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση περί άρσης των μέτρων είπε: «Είναι προφανές».

Ολοκληρώνοντας εξέφρασε και πάλι τους φόβους της. «Πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να έχει γίνει ζημιά. Έχει πολύ κόσμο έξω. Κυκλοφορεί σαν να μην υπάρχει lockdown».

Θέμα:
Lockdown (1150)
Tags:
lockdown, κορονοϊός, κρούσματα, κρούσμα, Ματίνα Παγώνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK