07:36 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1122)
0 0 0
Βρείτε μας

Καμία μετακίνηση, ακόμη και η μετάβαση σε ΑΤΜ τράπεζας, δεν πρέπει να γίνεται χωρίς το κατάλληλο SMS στο 13033. Τι στέλνουμε για αυτόν τον σκοπό;

Το δεύτερο εθνικό lockdown περιορίζει, σε μεγάλο βαθμό, τις μετακινήσεις των πολιτών της χώρας, που θα πρέπει να στείλουν SMS ή να έχουν την απαραίτητη βεβαίωση κίνησης για να βγουν από το σπίτι.

Οι κωδικοί μετακίνησης καλύπτουν ένα φάσμα μετακινήσεων, από τον γιατρό, την σωματική άσκηση, έως και τη μετάβαση σε ΑΤΜ τράπεζας.

Οι πολίτες ωστόσο, θα πρέπει να στείλουν τον σωστό κωδικό για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ σε περίπτωση ελέγχου.

Τι στέλνουμε για μετακίνησης σε ΑΤΜ τράπεζας

Οι κωδικοί για τις μετακινήσεις είναι συνολικά 6, και ο κατάλληλος για τη μετάβαση σε τράπεζα είναι ο 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Αναλυτικά, οι κωδικοί είναι οι εξής:

1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2:Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3: Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Η μορφή του SMS

Να σημειωθεί πως το SMS που θα σταλεί στο 13033 θα πρέπει να έχει μία συγκεκριμένη μορφή, για να λάβει ο πολίτης απαντητικό μήνυμα: Συγκριμένα, το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις ανάλογες μετακινήσεις

Η απάντηση που έρχεται έχει την εξής μορφή:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Θέμα:
Lockdown (1122)
Tags:
lockdown, μετακίνηση, τράπεζα, SMS, 13033
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK