01:45 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2461)
0 0 0
Βρείτε μας

Συνολικά 39 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στην Κάλυμνο, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στις τοπικές Αρχές.

Έντονη είναι η ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Κάλυμνο, όπου επιβεβαιώθηκαν, μέσα σε λίγες ημέρες δεκάδες κρούσματα κορονοϊού.

Τέσσερις εστίες διασποράς

Ο κ. Δημήτρης Διακομιχάλης, δήμαρχος του νησιού ενημέρωσε πως είναι συνολικά 39 τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί και τόνισε πως έχουν εντοπιστεί τέσσερις εστίες διασποράς.

Στο νησί διαμένουν περί τους 16.000 μόνιμους κατοίκους, οι 12.000 εξ αυτών σε μία μικρή απόσταση μεταξύ λιμανιού και του πρώτου χωριού. «Είναι πυκνοδομημένο το νησί σε αυτή την έκταση» είπε ο κ. Διακομιχάλης στο Mega. 

Αφού διέψευσε τις πληροφορίες σχετικά με αρραβώνα πίσω από την «έκρηξη» κρουσμάτων, ανέφερε πως δύο από τις εστίες έχουν εντοπιστεί σε μία «γειτονιά, όπου έχει εμφανιστεί μεγάλος αριθμός κρουσμάτων». Οι έτερες δύο είναι σε άλλα σημεία του νησιού.

Ο κ. Διακομιχάλης έκανε λόγο για γειτονιά με παλιά χαρακτηριστικά, όπου οι γείτονες πηγαίνουν από σπίτι και σπίτι, και τις ημέρες των Χριστουγέννων «υπήρξαν παραπάνω συναντήσεις. Παραπάνω από το επιτρεπόμενο όριο».

Ο ίδιος έκανε λόγο και για δύο περιπτώσεις που «ήρθαν από Κρήτη και Πειραιά».

Ορατός ο κίνδυνος τοπικού lockdown

«Σίγουρα κάτι πήγε στραβά» είπε ο δήμαρχος του νησιού, ο οποίος καθησύχασε λέγοντας πως έχουν απομονωθεί τα κρούσματα και γίνονται έλεγχοι και συνεχή rapid test.

«Έχουμε βρει την άκρη του νήματος» σημείωσε, ωστόσο έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα καθώς το νησί μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο με τοπικό lockdown.

«Είναι τραγικό σε μία κλειστή οικονομία, να πάμε εμείς σε lockdown. Μέχρι τα Χριστούγεννα δεν είχαμε κανένα κρούσμα».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2461)
Tags:
δήμαρχος, lockdown, κρούσματα, κρούσμα, Κάλυμνος, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK