18:47 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1118)
0 01
Βρείτε μας

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων της χώρας. Τι προτείνουν οι ειδικοί, τι θέλει η κυβέρνηση;

Τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές στα σχολεία μετά το άνοιγμά τους, εισηγείται η επιτροπή λοιμωξιολόγων, όπως ενημέρωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής σημείωσε πως η επιστροφή των μαθητών του Δημοτικού στις τάξεις έχει προτεραιότητα σε σχέση με αυτούς των Γυμνασίων και Λυκείων.

Όσον αφορά στο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, σημείωσε πως δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν θα γίνει στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου.

Ο κ. Τσακρής διευκρίνισε ότι όλα θα εξεταστούν την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου που θα υπάρχουν και επιδημιολογικά στοιχεία από τις ήμερες των εορτών.

Κάθε βήμα που θα γίνει θα είναι προσεκτικό, τόνισε, σημειώνοντας πως υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις του ιού.

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων, Χαράλαμπος Γώγος, είχε μιλήσει νωρίτερα σήμερα στον ίδιο σταθμό σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, «η πρόταση της Επιτροπής είναι τα σχολεία να ανοίξουν το ταχύτερο δυνατόν, ακόμα και στις 8 ή 11 Ιανουαρίου εφόσον είμαστε ασφαλείς».

Οι τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένονται στις 4 ή 5 του ερχόμενου μήνα.

Με τη σειρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Open, σημείωσε πως το άνοιγμα των σχολείων θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στις οποίες αποφάσεις.

Τι θέλει η κυβέρνηση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε στην ΕΡΤ πως θέληση της κυβέρνηση είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης μαζί και όχι διαφοροποίησή τους.

«Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις για τα σχολεία. Είναι πρώτη προτεραιότητα. Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων» είπε ο ίδιος και τόνισε πως συνεχίζονται οι συζητήσεις μεταξύ της ηγεσία του υπουργείου με τους ειδικούς.

«Πρόθεσή μας είναι να ανοίξουν όλα» είπε και τόνισε πως δεν μπορεί να προχωρήσει σε ανακοινώσεις σε αυτή τη φάση.

Θέμα:
Lockdown (1118)
Tags:
Στέλιος Πέτσας, Ματίνα Παγώνη, Χαράλαμπος Γώγος, Λύκειο, Γυμνάσιο, δημοτικό σχολείο, άνοιγμα σχολείων, κλειστά σχολεία, σχολεία, σχολείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK