01:10 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Η συμμετοχή όλων, είναι πολύτιμη. Για εμάς, για τον διπλανό μας, για τους δικούς μας ανθρώπους, για ολόκληρη την κοινωνία», τονίζουν χαρακτηριστικά από το Μαξίμου.

Στη διαμόρφωση της πραγματικής επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας έχει συμβάλει καθοριστικά η πλατφόρμα testing.gov.gr, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας κατατέθηκαν σχεδόν 26.000 αιτήσεις, ενώ μέχρι την Τρίτη (29/12) είχαν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 13.000 τεστ.

Η φόρμα δωρεάν ελέγχου COVID-19 (testing.gov.gr) «ανέβηκε» πριν από μία εβδομάδα με στόχο την παρακολούθηση της διασποράς του κορονοϊού και την εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας», μέσω της παρακολούθησης ασυμπτωματικών εθελοντών με τυχαία επιλογή. Στο πλαίσιο του εγχειρήματος για την αντιμετώπιση της πανδημίας πραγματοποιούνται 12.000 τεστ σε πολίτες καθημερινά.

Τις πρώτες μέρες λειτουργίας της πλατφόρμας στο σύνολο της Επικράτειας υποβλήθηκαν 25.786 αιτήσεις, με βάση τις οποίες πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 13.000 τεστ μέχρι χθες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως καταγράφονται σημαντικές διαφορές στην ανταπόκριση των πολιτών ανά την Επικράτεια, καθώς στην Αττική συμπληρώθηκαν 12.942 φόρμες αίτησης, στη Θεσσαλονίκη 3.361, ενώ σε νησιά και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στην Καστοριά και στα Γρεβενά, ο αριθμός των αιτήσεων είναι πολύ χαμηλότερος.

Γιατί να κάνει κάποιος αίτηση στο testing.gov.gr

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, οι πολίτες θα βοηθήσουν τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη διασπορά του κορονοϊού σε όλη τη χώρα, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπισή της.

Παράλληλα, τα οφέλη μιας έγκαιρης διάγνωσης είναι αδιαμφισβήτητα και προσωπικά, ενώ έτσι προστατεύουμε και τα ευάλωτα άτομα που βρίσκονται στο στενό μας περιβάλλον, σε περίπτωση που κάποιος διαγνωσθεί και είναι ασυμπτωματικός φορέας.

«Η συμμετοχή όλων, είναι πολύτιμη. Για εμάς, για τον διπλανό μας, για τους δικούς μας ανθρώπους, για ολόκληρη την κοινωνία», τονίζουν χαρακτηριστικά από το Μαξίμου.
Tags:
rapid test, test, εμβόλια, εμβόλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK