22:30 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1054)
0 0 0
Βρείτε μας

Την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων με click away την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Ανοιχτά θα μπορούν να είναι, εφόσον θέλουν, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με τη μέθοδο του click away την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Το ωράριο λειτουργίας που προτείνει ο ΕΣΑ είναι από τις 07:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

«Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών εύχονται το τέλος της υγειονομικής κρίσης να μας βρει όλους ενεργούς, χωρίς απώλειες και το 2021 να μας δώσει την ελπίδα για πολλές και καλύτερες δουλειές, στη νέα ψηφιακή εποχή ανάπτυξης του εμπορίου», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος.

Ανοιχτά και τα σούπερ μάρκετ

Ανοιχτά την Κυριακή θα είναι επίσης, τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, όπως μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, αλλά και φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων. 

Σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ οι προϋποθέσεις λειτουργίας είναι οι εξής:

  • Δυνατότητα λειτουργίας την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21:00 καταστήματα τροφίμων, εξαιρουμένων των φαρμακείων και συνεργείων αυτοκινήτων.
  • Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια, καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 01:00.

Σε ό,τι αφορά τον κωδικό που πρέπει να αποστέλλουν οι πολίτες για τις αγορές τους, είναι ο αριθμός «2» στο 13033. 

Θέμα:
Lockdown (1054)
Tags:
Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργείο Ανάπτυξης, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, αγορά, καραντίνα, κορονοϊός, lockdown
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK