17:08 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 25
Βρείτε μας

Αρκετοί σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού έκλεισαν από το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου κατόπιν εντολής της Αστυνομίας ενώ απόψε αναμένονται σαρωτικοί έλεγχοι για την αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων.

Οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μοναστηράκι, Βικτώρια, Ακρόπολη και Θησείο είναι κλειστοί από το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς κατόπιν εντολής της Αστυνομίας, σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ.

Παράλληλα, ενόψει παραμονής Πρωτοχρονιάς τα τελευταία δρομολόγια του μετρό:

  • Γραμμή 1: Από Πειραιά προς Κηφισιά στις 22.20, ενώ από Κηφισιά προς Πειραιά στις 22.20.
  • Γραμμή 2: Από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 22.43, ενώ από Ελληνικό προς Ανθουπολη στις 22.38.
  • Γραμμή 3: Από Νίκαια προς Αεροδρόμιο στις 21.31, από Νίκαια προς Πλακεντία στις 22.41, ανώ από Αεροδρόμιο προς Νίκαια στις 22.02 και από Πλακεντία προς Νίκαια στις 22.42.

Σε εγρήγορση η Αστυνομία

Επί ποδός βρίσκονται οι αστυνομικές Αρχές προκειμένου να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Οι έλεγχοι που θα πραγματοποιήσουν οι Αρχές στους δρόμους είναι σαρωτικοί με χιλιάδες αστυνομικούς να είναι στους δρόμους για τη διασφάλιση των δεν θα γίνουν μεγάλες συγκεντρώσει.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη για τον περαιτέρω σχεδιασμό των μέτρων, ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sputnik στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει μονοκατοικίες στα βόρεια προάστεια και την παραλιακή και loft στο κέντρο της Αθήνας, που έχουν ενοικιαστεί για το διήμερο της Πρωτοχρονιάς, μέσω της πλατφόρμας Airbnb.

Με αυτόν τον τρόπο ορισμένοι σκέφτηκαν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και πάρτι για το νέο έτος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ομάδες αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. θα σταματούν και θα ελέγχουν αυστηρότατα όσους κυκλοφορούν σε «ύποπτες» περιοχές για την οργάνωση τέτοιου είδους πάρτι, οριακά στην ώρα απαγόρευσης, δηλαδή στις δέκα το βράδυ, και με ενδυμασία που παραπέμπει σε Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Παράλληλα, όποιο όχημα κινείται μετά τις 22:00 θα ελέγχεται, αλλά και όποιος πεζός εντοπιστεί θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει κάποιο λόγο είναι στο δρόμο.  Στο διάστημα αυτό μπορεί να υπάρξει και διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, τόσο της Αθήνας, όσο και άλλων μεγάλων πόλεων, προκειμένου να ελεγχθούν όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα που κινούνται.

Αντίστοιχοι σαρωτικοί έλεγχοι θα γίνονται και από τα χαράματα της 1ης Ιανουαρίου για όσους αποχωρούν από πάρτι και ρεβεγιόν, και οι οποίοι θα είναι δύσκολο να δικαιολογήσουν την μετακίνησή τους αυτή, ημέρα αργίας.

Ρεβεγιόν με SMS και μέχρι τις 22:00

Για να μπορέσουν οι πολίτες να μεταβούν στα σπίτια όπου θα κάνουν το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν θα πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 ή να έχουν την ανάλογη βεβαίωση κίνησης.

Όπως έχει ενημερώσει η κυβέρνηση, ο κατάλληλος κωδικός για αυτή την μετακίνηση είναι ο 6. Ιδιαίτερη προσοχή εφίσταται στο ότι ο κωδικός θα πρέπει να αποσταλεί και κατά την επιστροφή των πολιτών στο σπίτι τους.

Η κυβέρνηση, όπως είχε κάνει και τις ημέρες των Χριστουγέννων, καλεί τους πολίτες να κάτσουν στο εορταστικό τραπέζι με τη δική τους και ακόμη μία οικογένεια – μέγιστος αριθμός είναι το εννέα άτομα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Τρίτης για την πορεία του ιού είχε υπογραμμίσει τη σημασία να περάσουν οι πολίτες αυτό το ρεβεγιόν με τα ίδια άτομα που είχαν περάσει και εκείνο των Χριστουγέννων, ώστε να διατηρηθεί η κοινωνική φούσκα.

Από την άλλη, οι ειδικοί κάνουν εκκλήσεις για ρεβεγιόν με όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα, προτείνοντας οικογενειακό εορτασμό της έλευσης του 2021.

Tags:
κορονοϊός, μέτρα προστασίας, αστυνομία, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Μετρό Αθήνας, Μετρό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK