22:38 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Εμβόλιο κορονοϊού (1058)
0 102
Βρείτε μας

Οι μικρές ποσότητες εμβολίου της Pfizer και της Moderna ανησυχούν την καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού ότι θα καθυστερήσουν την πορεία του εμβολιασμού. Θεωρεί ελπιδοφόρα την συνεργασία μεταξύ Sputnik V και AstraZeneca ενώ προτείνει να παρέμβει ο ΠΟΥ και να υπάρξει διεθνής συνεργασία στο θέμα των εμβολίων.

Ελπιδοφόρα χαρακτηρίζει τη συνεργασία μεταξύ της AstraZeneca και του Sputnik V η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στο Sputnik η κα Λινού αναφέρθηκε στην ανησυχία της για την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες καθώς όπως επισημαίνει οι δόσεις των εμβολίων που έχουν εγκριθεί, δηλαδή της Pfizer και της Moderna δεν είναι αρκετές και κατά επέκταση θα υπάρxει μεγάλη καθυστέρηση στον εμβολιασμό.

«Αν δεν υπάρξει καινούργιο εμβόλιο να εγκριθεί και αν δεν αυξηθεί η παραγωγή των δύο εμβολίων (σ.σ. εννοεί της Pfizer και της Moderna) θα καθυστερήσει ο εμβολιασμός γιατί δεν θα υπάρχουν αρκετές δόσεις» είπε χαρακτηριστικά η κα Λινού που εκτιμά ότι είναι «πολύ πιθανό η εμφάνιση τρίτου κύματος της πανδημίας».

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας προτείνει «να γίνει μια συζήτηση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτών των εμβολίων, το ρωσικό και το κινέζικο» προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα και σωστά ο εμβολιασμός σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ θεωρεί ελπιδοφόρα την συνεργασία μεταξύ του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και του λεγόμενου εμβολίου της Οξφόδρης, δηλαδή της AstraZeneca.

«Είναι ελπιδοφόρα η συνεργασία και καλό θα ήταν να παρέμβει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και να υπάρξει διεθνής συνεργασία» επισήμανε η κα Λινού.

Τέλος όσον αφορά το ενδεχόμενο άνοιγμα των σχολείων τις επόμενες ημέρες είπε ότι «δεν έχω τα δεδομένα» και επισήμανε ότι τα σχολεία «πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια, με όλα τα μέτρα».

Θέμα:
Εμβόλιο κορονοϊού (1058)
Tags:
AstraZeneca, Sputnik V, εμβόλιο, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK