00:04 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2466)
0 01
Βρείτε μας

Σε έναν χρόνο ενδεχομένως οι μάσκες θα είναι παρελθόν για τους πολίτες σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Χαράλαμπος Γώγος, την Παρασκευή (01/01), ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην επαναλειτουργία των σχολείων και των εμπορικών καταστημάτων.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, εξέφρασε την εκτίμηση πως σε έναν χρόνο θα μπορούσαν οι μάσκες προστασίας να αποτελέσουν παρελθόν από την καθημερινότητά μας, εμφανίστηκε θετικός για άνοιγμα των δημοτικών σχολείων στις 11 Ιανουαρίου βάσει των δεδομένων και απέρριψε την πλήρη επαναλειτουργία των καταστημάτων σύντομα.

«Φέτος κερδίσαμε ένα στοίχημα»

Συγκεκριμένα, ο Γώγος ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, την Παρασκευή (01/01), πως «φέτος κερδίσαμε ένα στοίχημα, την ταχεία αναπαραγωγή εμβολίων που ήταν η μόνη λύση στην πανδημία και καταφέραμε να έχουμε σε έναν χρόνο εμβόλια, ασφαλή και αποτελεσματικά, και μάλιστα από πολλές πλατφόρμες παράλληλα».

Ακόμα, ο ίδιος εκτίμησε ότι οι πολίτες δεν θα χρησιμοποιούν μάσκες προστασίας για τη νόσο COVID-19 σε περίπου έναν χρόνο, λέγοντας:

«Θα μπορούσαμε σε έναν χρόνο να βγάλουμε τις μάσκες από την άποψη ότι οι εμβολιασμοί θα γενικευτούν, θα υπάρχουν πολλές πλατφόρμες ώστε να διατεθούν και, μέχρι τότε, θα έχουμε μεγάλο αριθμό εμβολίων για να εμβολιάσουμε μεγάλο αριθμό πληθυσμού και να περάσουμε σε μια νόσο που θα έχει τα επιδημικά χαρακτηριστικά μια λοίμωξης τύπου γρίπης. [..] Εννοείται ότι θα παίρνονται μέτρα όπου και όποτε χρειάζεται».

Τι είπε για σχολεία και καταστήματα

Ερωτηθείς για την πιθανή ημερομηνία επαναλειτουργίας των σχολείων, ο Γώγος εμφανίστηκε θετικός ως προς το ενδεχόμενο της 11ης Ιανουαρίου, τουλάχιστον για τα Δημοτικά, υπό την προϋπόθεση των καλών επιδημιολογικών δεδομένων ακόμα και σε «κόκκινες» περιοχές εφόσον το άνοιγμά τους θα είναι οριζόντιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Ειδικών του Υπουργείου Υγείας θα συνεδριάσει για το συγκεκριμένο ζήτημα στις 4 Ιανουαρίου, με τον Γώγω να τονίζει πως τότε θα υπάρχει μια καλή εικόνα σχετικά με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των Χριστουγέννων.

Αναφορικά με τα εμπορικά καταστήματα, ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας δήλωσε πως η επαναλειτουργία τους δεν αναμένεται άμεσα εφόσον δεν παρατηρείται σταθερή μείωση των αριθμών και, επομένως, αποφόρτιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).

Επίσης, ο ίδιος τόνισε πως βαρόμετρο για τη λήψη αποφάσεων διαδραματίζει η επιδημιολογική κατάσταση του Νομού Αττικής, καθώς αν εκεί σημειωθεί έξαρση, τότε θα υπάρξουν πολλές δυσκολίες.

Χαρακτηριστικά, ο Γώγος είπε:

«Η Αττική είναι μια από τις ζώνες που έχουμε στραμμένο το βλέμμα και η προσοχή μας είναι τεταμένη στην περιοχή και είναι από τις βασικές περιοχές που θα δούμε για να πάρουμε αποφάσεις για τη συνέχεια».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2466)
Tags:
εμπορικά καταστήματα, καταστήματα, σχολεία, Χαράλαμπος Γώγος, μάσκα προστασίας, μάσκα, COVID-19, lockdown, κορονοϊός, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK