18:57 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1058)
0 02
Βρείτε μας

Δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς είναι τα κρούσματα και μπορεί να βρεθούμε προ μεγάλων εκπλήξεων, προειδοποίησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Την ανησυχία της για την άρση των περιοριστικών μέτρων εξέφρασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για τον αριθμό των κρουσμάτων

Η ίδια, πάντως, σημείωσε ότι η πανδημία θα τελειώσει μέσα στο 2021 και το πόσο γρήγορα, εξαρτάται από τη συμπεριφορά των πολιτών και από την ευχέρεια με την οποία θα αποκτηθούν τα εμβόλια.

Όπως είπε η κυρία Λινού, μιλώντας στο Open, θα πρέπει να παραχθούν σε μεγάλες ποσότητες και να εγκριθούν γρήγορα ορισμένα ακόμα, ούτως ώστε να μην υπάρξει έλλειψη και σαν χώρα ταυτόχρονα, να υπάρχει ετοιμότητα. 

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, η ίδια επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεφύγει η κατάσταση στην Αττική.

«Είναι γερασμένο το εκπαιδευτικό σύστημα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία κι όχι με ενιαία τακτική. Θα πρέπει να ανοίξουν όσα έχουν λίγα παιδιά, όσα βρίσκονται σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. Να μεγαλώσουν τα διαλείμματα και να αερίζονται για περισσότερη ώρα οι αίθουσες» προειδοποίησε η ίδια.

«Δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς είναι τα κρούσματα και μπορεί να βρεθούμε προ μεγάλων εκπλήξεων» επεσήμανε. 
Θέμα:
Lockdown (1058)
Tags:
κρούσματα, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK